geluk

Dat is pas goed nieuws! #142

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Bewaren & besparen met Allerhande

Voedselverspilling tegen gaan

In de Allerhande, het kooktijdschrift van Albert Heijn, vind je deze maand ontzettend veel tips en recepten om kliekjes om te toveren tot een heerlijke maaltijd en voedselverspilling tegen te gaan. Goed bezig Albert Heijn!

#Treehug

Stichting Trees for All organiseert in aanloop naar Valentijnsdag, 14 februari, een online bomenknuffelactie. Want niet alleen mensen hebben liefde nodig, maar ook de bomen en het bos. Stichting Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland om zo CO2-uitstoot te compenseren. Wil je ook meedoen en het belang van bomen benadrukken? Dat is heel eenvoudig! Knuffel een boom, maak hiervan een foto en deel deze foto komende week met de hashtag #TreeHug op social media. Tag vooral ook @treesforall_nl op Instagram of @Trees for All op Facebook.

Klimaatgrootouders planten eerste productievoedselbos in Limburg

boom

Op 8 en 9 februari gaan de eerste bomen de grond in van het eerste productievoedselbos van Limburg. Het voedselbos is onder beheer van boer Mark Venner en is mogelijk gemaakt door de hulp van de Grootouders van het Klimaat. Zij hebben een deel van de financiering opgehaald via crowdfunding en samen met hun kleinkinderen zullen ze helpen om de eerste bomen van het bos aan te planten. Boer Mark Venner is gestopt met het melkkoeienbedrijf van zijn vader om dit voedselbos mogelijk te maken. Wat een prachtige stap! Het nieuwe voedselbos, het Leuker Voedselbos genoemd, wordt aangelegd in het Limburgs Baexem aan de Leukerweg 3.

Movies that Matter 2020

Movies that matter

Van 20 tot en met 28 maart vindt in Den Haag het jaarlijkse Movies that Matter Festival plaats. Dit is hét internationale festival voor films over mensenrechten, politiek en duurzaamheid. Gedurende negen dagen kun je in de stad diverse speelfilms en documentaires bekijken. Voor groene doeners is er veel te zien. Zo wordt de film ‘Earth’ vertoond die laat zien wat de gevolgen zijn van menselijk ingrijpen, delven, dumpen en de technologie op diverse plekken van onze aarde. De film ‘The Great Green Wall’ gaat over de droom om een muur van bomen dwars door het Afrikaanse continent te plaatsen om zo de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Wil je een bezoek brengen aan het Movies that Matter Festival? Dan kun je een bezoek brengen aan de website van Movies that Matter voor een blik op het programma. Vanaf eind februari staat het volledige programma online. Kaarten zijn vanaf 5 maart te koop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *