goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #141

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Zonne-energie voor Lowlands

zonnepanelen

Elk jaar vindt in Biddinghuizen het Lowlands Festival plaats. Dat trekt jaarlijks veel bezoekers en daarvoor is veel parkeerruimte nodig. Om te voorzien in deze vraag én het festival te verduurzamen is besloten om op het parkeerterrein van de evenementenlocatie in Biddinghuizen een zonnepark aan te leggen van 90.000 zonnepanelen. Dit zonnepark zal genoeg stroom op gaan wekken voor 100.000 huishoudens of 100 keer het electriciteitsverbruik van Lowlands. Het zonnepark wordt ontwikkeld door Solarfields in samenwerking met organisator Mojo. Het park zal naar verwachting volgend jaar actief zijn en de grootste solar carport van de wereld zijn.

‘Laat je horen’

View this post on Instagram

IK GA EEN BOEK SCHRIJVEN! 😍🎉 . Eindelijk kan ik het delen met jullie. En ik kan het bijna niet geloven, ook niet nu ik dit schrijf, maar het is echt zo: ik heb een boekcontract ondertekend!! Holy shit. Swipe left voor bewijs. En nu ik het mag aankondigen, kan ik gewoonweg de woorden niet vinden om te omschrijven hoe dit voelt. Totaal onwerkelijk. Trots. Dankbaar. Wow. . Vorig jaar november stapte ik het gebouw van @uitgeverijnwadam binnen om te praten over een bakboek. Een bakboek dat er niet kwam. Wat er wél komt is een boek waarmee ik jou alle handvatten geef om een positief verschil te maken in de wereld. Een verlengstuk van mijn Instagram en podcast! En dat dit boek het uiteindelijk werd en niet het bakboek.. voelt alleen maar heel erg goed. Het klopt. Het moest zo zijn. . Wat ben ik intens dankbaar voor deze kans die ik krijg. Voor het feit dat @willemijn_visser_x zo in mij gelooft, dat ze me vroeg of ik geen ander boek wilde schrijven dan een bakboek toen dat niets werd. Voor het feit dat mijn stiekeme wens om een heel ander boek dan een boek vol met recepten te publiceren ineens werkelijkheid wordt. Ik droom hier al van sinds ik weet dat boeken bestaan. Een boek in de boekhandels met míjn naam erop. En dan is de boekcover ook nog eens ontworpen door mijn lievelingsontwerper @redderinrood, droomsamenwerking much?? . Tegelijkertijd merk ik dat ik moeite heb met het delen van dit nieuws. Er zijn zoveel mensen die dit óók graag willen, mensen die óók een podium verdienen, maar weet je? Ik ook. De fantastische @deruimtenaar zei het gisteren nog tegen me: het leven is geen taart waarvan alleen maar stukken weg worden genomen, er is genoeg voor iedereen. En dat is zo. Fuck it, laten we met z'n allen gewoon méér taarten bakken zodat iedereen van zijn/haar/hun punt kan genieten. En ik ga nu grandioos genieten van de mijne (en keihard aan het werk, want dat hoort er ook bij haha). . 'Laat je horen – zo maak jij een positief verschil in de wereld' verschijnt hoogstwaarschijnlijk eind augustus/begin september in de winkels, zodra je kunt pre-orderen hoor je het hier! THE WORD IS OUT MENSEN! Vieren jullie met me mee? 😍🎊

A post shared by Lisa Jansen (@bigvegansister) on

De fantastische Lisa Jansen, ook wel bekend van haar Instagramaccount Big Vegan Sister, maakte deze week bekend dat ze een boek mag gaan schrijven! Het zal een boek worden waarin ze de lezers handvatten geeft om een positief verschil te maken in de wereld. Op haar Instagramaccount besteed ze hier ook vrij regelmatig aandacht aan en ik kan nu al niet wachten op het boek. Het boek ‘Laat je horen – zo maak jij een positief verschil in de wereld’ ligt waarschijnlijk in augustus of september in de winkels. Volg Big Vegan Sister tot die tijd zeker ook op Instagram.

De grote klimaatgids

klimaat

Deze week publiceerde De Correspondent ‘De Grote Klimaatgids’: een online gids met tips over wat jij zelf kunt doen tegen klimaatverandering. De Correspondent schrijft met grote regelmaat over klimaatverandering en er zijn veel journalisten werkzaam bij het platform die zich hierin hebben verdiept. Voor deze online gids hebben correspondenten Emy Demkes, Rutger Bregman, Riffy Bol en Jelmer Mommers de krachten gebundeld voor een artikel met 48 vragen en antwoorden over de verduurzaming van je leven. Je kunt het hele artikel lezen op de website van De Correspondent.

Duurzame kleding shoppen bij Stricters

Stricters

Het kan best een uitdaging zijn om duurzamere kleding te vinden. Duurzame modemerken zijn nog lang niet overal verkrijgbaar en helemaal niet in een reguliere winkelstraat te vinden. Gelukkig zijn er steeds meer online platformen die zich toeleggen op duurzame mode, zoals het nieuwe platform Stricters. Hier vind je de meest bewust kledingmerken bij elkaar zodat je eenvoudig iets vindt in jouw maat en jouw stijl. Het platform is eind vorig jaar opgericht door Jaron Rijven en Bas de Goede. Ze willen met hun platform duurzame mode toegankelijk maken én bijdragen aan de bescherming van bedreigde bossen. Dit doen ze door voor elk verkocht kledingstuk een deel van de omzet te doneren aan de stichting Strictly for Nature. Bij Stricters shop je voor mooie merken zoals Miss Green, Rhumaa, Saint Basics, Pure Sportwears en O My Bag.There is 1 comment

Add yours
  1. Tamara

    Wat een leuk idee op eens positief nieuws te delen. Ik ben het helemaal met je eens, het nieuws in de kranten en op tv is vaak erg deprimerend en ik vraag mij dan ook regelmatig af in wat voor wereld we leven. Dit is echt een leuk artikel met leuk nieuws, nieuws dat ik wel graag hoor!
    Supercool weetje ook dat van lowlands.


Post a new comment