doos

Deeleconomie in beeld: Djeepo

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Djeepo

opbergruimte

Djeepo is een online platform dat het mogelijk maakt om opslagruimte te vinden bij jou in de buurt. Sommige mensen zijn klein behuisd en hebben behoefte aan een extra kast of een zolder. En dat terwijl andere mensen ruimte over hebben en niet weten wat ze hiermee kunnen doen. Djeepo faciliteert hierin en brengt mensen die op zoek zijn naar opbergruimte in contact met mensen die een garage, zolder of schuur of opslagbox over hebben. Djeepo is gevestigd in Amsterdam en sinds 2016 actief.

Hoe werkt het?

verhuisdoos

Via Djeepo kun je bagageruimte en opslagruimte huren bij particulieren bij jou om de hoek. Djeepo heeft deelnemers door heel Europa, maar is het meest actief in Nederland. Op Djeepo kun je gratis een account aanmaken met jouw persoonlijke gegevens. Vervolgens zoek je op de kaart of via de zoekfunctie op opslagruimte in jouw stad. Op de kaart kun je precies zijn waar de aanbieders zich bevinden. Zie je een interessante ruimte, dan kun je meer informatie verkrijgen door de advertentie te openen. De advertenties zijn voorzien van een foto, informatie over de ruimte, de verhuurperiode en een prijsopgave. Ben je geïnteresseerd in een ruimte? Dan kun je via de advertentie een vraag stellen aan de verhuurder of direct aangeven de ruimte te willen huren. Via Djeepo wordt een ID-check gedaan voor alle huurders en verhuurders en door middel van een beoordelingssysteem wordt de betrouwbaarheid van huurders en verhuurders getoetst. Een deel van de aangeboden opslagruimtes is bezocht en gecheckt door Djeepo. Deze ruimtes hebben een ‘geverifieerd’ badge. Het zijn tenslotte wel jouw spullen.

Wil je zelf een ruimte aanbieden via Djeepo. Dan kan dat net zo eenvoudig. Je zorgt ervoor dat de ruimte klaar voor gebruik is en maakt dan een account aan via Djeepo. Maak een advertentie aan voor jouw opslagruimte en verschaf zoveel mogelijk informatie. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen via de advertentie, maar ook direct een reservering doen. Wanneer je de voorwaarden overeen bent gekomen met de huurder, kunnen jullie de reservering afsluiten. Daarna maken jullie samen afspraken over wat er kan worden opgeslagen en wanneer de spullen kunnen worden gebracht.

Deelnemen?

opslagruimte

Wil je een opbergruimte zoeken via Djeepo of zelf een ruimte aanbieden? Maak dan een account aan via de website van Djeepo. Djeepo is ook actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *