goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #140

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

China doet de plastic tas in de ban

plastic afval

Steeds meer landen kiezen voor een verbod op de plastic tas. Dat is niet zo gek, want jaarlijks worden er wereldwijd zo’n 3 miljard plastic tasjes gebruikt. Per persoon per jaar komt dat neer op gemiddeld zo’n 170 plastic tasjes per jaar. En dan te bedenken dat die tasjes vaak na één keer gebruiken bij het afval belanden. Een eigen tasje meenemen is een kleine moeite en spaart enorm veel afval uit. Dat vinden de Chinese politici ook, want vanaf dit jaar wordt de productie, verkoop en het gebruik van plastic tasjes in stedelijk gebieden verboden. In 2022 zal het verbod gelden voor heel China. Markten waar de tasjes nog zijn voor versproducten krijgen tot 2025 de tijd om een alternatief te bedenken. In een land als China, waar de plastic consumptie enorm hoog is, zal dit een enorm verschil maken!

Zero Waste Festival

BlueCity

Op zaterdag 8 februari vindt in BlueCity in Rotterdam het Zero Waste Festival plaats. BlueCity zet zich al jaren in voor de circulaire economie. De ondernemers die zijn gevestigd in dit van oorsprong tropische zwemparadijs kweken oesterzwammen op koffiedik, maken bier van oud brood en granola van bierbostel. Op het Zero Waste Festival ontdek je wat er allemaal gebeurt in BlueCity, maar ook wat jij zelf kunt doen om afval te verminderen en afval te hergebruiken. Je kunt op de zero waste markt shoppen voor zero waste producten of een workshop volgen om je eigen make-up te maken, te koken zonder afval of zelf oesterzwammen op koffiedik leren kweken. Het Zero Waste Festival vindt op zaterdag 8 februari plaats van 12.00 uur tot 17.00 uur in BlueCity010 aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam. Een ticket voor het festival kost €5,- en is te bestellen via de website van BlueCity.

Week van de Circulaire Economie 2020

circulaire economie

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari staat Nederland in het teken van de circulaire economie tijdens de Week van de Circulaire Economie. Bedrijven, overheden en particulieren kunnen zich door het hele land laten inspireren en informeren over circulair ondernemen. Wil je alles weten over het hergebruiken van grondstoffen en het verminderen van afval als onderneming, overheid of als particulier? Dan is deze themaweek een echte aanrader! Op de website van Circulair Ondernemen vind je het volledige programma met alle activiteiten die in het land plaatsvinden.

Amazon gaat bezorgen met elektrische riksja’s

Amazon India heeft deze week aangekondigd dat ze in India de vloot van leveringsvoertuigen gaan uitbreiden met elektrische bezorgriksja’s. In 2025 zal de vloot bestaan uit tenminste 10.000 elektrische voertuigen. In India is dit een enorme stap want het verkeer in veel steden is enorm druk en de uitstoot daardoor enorm. Deze uitbreiding komt bovenop de eerder aangekondigde 100.000 elektrische voertuigen wereldwijd. Zo wordt de bezorging vanuit Amazon ineens een stuk duurzamer.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge