happiness

Dat is pas goed nieuws! #139

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Too Good To Go gaat naar Amerika

Too Good To Go

Too Good To Go, het grootste Europese platform tegen voedselverspilling, heeft na 14 landen in Europa te hebben veroverd onlangs de stap gezet naar de Verenigde Staten. Het bedrijf zal medio 2020 uitbreiden naar New York en Boston. Dat er in Amerika nog veel winst te behalen is, blijkt wel uit het feit dat er daar een schokkende 40% van het voedsel wordt weggegooid! Daarnaast mag Too Good To Go zich vanaf nu ook Certified B Corporation noemen. Dat certificaat wordt afgegeven aan bedrijven die kiezen voor een werkwijze waarin people, planet en purpose op de eerste plaats komen. Goed bezig!

Diversiteit op verkeersborden

In Geneve zijn de traditionele oversteekborden bij zebrapaden, waarop altijd mannetjes te zien waren, deels vervangen door alternatieve borden. De helft van de 500 borden is veranderd naar overstekende vrouwen in al hun diversiteit. Er zijn afbeeldingen van zwangere vrouwen, lesbische stelletjes, oudere vrouwen en een vrouw in een jurk. In totaal zijn er zes nieuwe borden gemaakt om de diversiteit te bevorderen en de zichtbaarheid van vrouwen in de openbare ruimte te vergroten.

‘Kraanwater lest de dorst’

Deze week lanceerden Sander Hoogendoorn, Sahil Amar Aïssa en Menno Bentveld in het 3FM-programma ‘Sanders Vriendenteam’ een actie voor de Plastic Soup Foundation. Met een remake van het nummer ‘Spraakwater’ van Extince, nu genaamd ‘Kraanwater’, willen ze aandacht vragen voor het plasticprobleem in de oceanen. Ze willen luisteraars aanzetten tot het drinken van kraanwater in plaats van water uit plastic PET-flesjes. Ze hebben tijdens de lancering een bedrag van € 20.000,- aan de Plastic Soup Foundation gedoneerd!

Vuilraaphond Joy raapt afval op

In Trouw was deze week een aandoenlijk verhaal te lezen over de vuilraaphond Joy. Zijn baasje Alex van Eck trainde de labrador om rondslingerend afval op te pakken, zoals blikjes en flesjes. In zijn speciale ‘jasje’ kan jij het opgeraapte afval meedragen. Op deze manier werken Alex en Joy samen aan het schoonhouden van de straten in hun wijk.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment