goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #137

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Duitsland verlaagt de prijzen van treinkaartjes

trein

Om duurzamer reizen een impuls te geven, is het verlagen van de tarieven van duurzame vervoersmiddelen één van de belangrijkste stappen. Dat hebben ze in Duitsland in elk geval goed begrepen. Dit jaar wordt reizen met de trein in Duitsland een stuk goedkoper. Reizigers die meer dan 50 km reizen met de Deutsche Bahn Intercity Express-treinen betalen 10% minder. Ook de tarieven voor veel extra services zijn in prijs gedaald. De prijsverlaging is het gevolg van een belastingverlaging op treinreizen. Het tarief is van 19% naar 7% gegaan. Deze verlaging is onderdeel van de Duitse klimaatbeschermingsmaatregelen.

Thailand verbiedt plastic tassen

plastic afval

Met ingang van 1 januari zijn plastic tassen ook in Thailand verboden. Er worden niet langer meer plastic tasjes aangeboden in winkels en over twee jaar zal Thailand ook schuimplastic verpakkingen, plastic bekers en rietjes in de ban doen. Al deze maatregelen moeten de groeiende milieuproblematiek in de regio tegen gaan.

Landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

vuurwerk

De jaarwisseling is weer geweest en ook dit jaar ging het gepaard met veel plezier, goede voornemens en hoop voor het nieuwe jaar. Maar helaas is er dit jaar ook weer veel misgegaan, voornamelijk door vuurwerkgebruik. Er ontstonden branden, er werd met vuurwerk naar hulpverleners gegooid, er raakten mensen gewond, auto’s zijn uitgebrand, er waren ongekend veel mensen met oogletsel die een bezoek brachten aan de Eerste Hulp en er vielen zelfs doden. Vuurwerk zorgt elk jaar weer voor veel ellende en er klinken steeds meer geluiden voor een verbod op particulier vuurwerk. Een groeiend aantal politieke partijen vind het tijd voor ferme maatregelen door alle ellende tijdens de jaarwisseling. Laten we hopen dat de toename in het aantal partijen dat voor een verbod is, zorgt voor harde maatregelen en oplossingen die een mooie middenweg zijn én gunstig zijn voor mens, dier en milieu.

Golden Globes gaat vegan

movie

De uitreiking van de Golden Globes, de jaarlijkse Amerikaanse prijsuitreiking voor de beste films van het jaar in aanloop naar de Oscars, heeft dit jaar besloten het menu volledig vegan te maken. Hiermee willen ze de uitreiking flink verduurzamen, maar het is zeker niet het eindstation qua duurzaamheid. Zo hergebruiken ze de loper van vorig jaar, wordt het drinkwater niet meer in plastic flesjes uitgedeeld en wordt eraan gewerkt om het plasticafval te verminderen. De uitreiking vindt plaats op 5 januari voor makers van binnenlandse en buitenlandse films.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *