caravan

Deeleconomie in beeld: caravandelen.nl

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over caravandelen.nl

caravan

Heel veel mensen gaan een paar keer per jaar op vakantie. Een groot deel van deze vakantiegangers kiest ervoor om met een caravan op stap te gaan. Begrijpelijk ook: je hebt altijd een onderkomen bij je en je bent ontzettend mobiel. Maar hoe kom je aan een caravan? Voor veel mensen past de aanschaf van een caravan niet binnen het budget en het is natuurlijk ook zonde om een caravan het grootste deel van het jaar niet te gebruiken. Gelukkig is er de deeleconomie waar je zelfs caravans kun delen met anderen. Via caravandelen.nl vind je de ideale caravan voor jouw vakantie of kun je jouw caravan, wanneer je deze niet nodig hebt, verhuren aan anderen. Zo bespaar je geld en ben je duurzaam bezig. Caravandelen.nl is in 2015 opgericht door de Leidenaar Jaap Smit.

Hoe werkt het?

caravan

Via het online platform caravandelen.nl kun je een gratis account aanmaken waarmee je kunt reageren op het aanbod of zelf een caravan, stacaravan of vouwwagen kunt plaatsen. Via de startpagina kun je zoeken in het aanbod op locatie, datum en aantal slaapplekken. Je kunt het aanbod filteren op eigenschappen als type, uitrusting en huisregels. Sommige aanbieders bieden een rookvrije caravan aan of staan huisdieren toe. Elke advertentie is voorzien van informatie en foto’s van de caravan en de eigenaar. Zo weet je in één oogopslag wat de caravan biedt en of deze beschikbaar is. Wil je gebruik maken van een caravan? Dan kun je deze reserveren via de website of je kunt een chatsessie houden met de eigenaar. De betaling gaat via de website zodat alles snel en efficiënt wordt afgehandeld.

Wil je jouw caravan verhuren via het platform en zo wat geld verdienen? Dan kan dat ook. Met een account maak je eenvoudig en gratis een advertentie aan. Vermeld daarbij zoveel mogelijk informatie over de caravan en de faciliteiten en plaats ook een aantal duidelijke foto’s. Neem voor een voorbeeld een kijkje bij de andere verhuurders.

Deelnemen?

caravan

Wil jij een caravan huren via het platform of graag jouw caravan aanbieden op momenten dat je deze niet nodig hebt? Ga dan naar caravandelen.nl en maak daar een account aan of neem direct een kijkje in het aanbod.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *