De snelle bakplaat

Kookboektip: De snelle bakplaat

Met de jaren is mijn liefde voor koken alleen maar gegroeid, maar is mijn stijl van koken enorm veranderd. In mijn studententijd ontdekte ik volop nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties en waagde ik me nog wel eens aan het bakken van koekjes of een cake (al het bakken wordt nu gedaan door mijn man). Voor de kinderen er waren, stond ik graag uren in de keuken om nieuwe wereldkeukens te ontdekken en ingewikkelde maaltijden in elkaar te draaien. Nu, met een druk huisgezin, is mijn manier van koken weer anders. Ik sta nog steeds graag in de keuken en probeer nieuwe recepten uit, maar dan wel het liefst zo toegankelijk mogelijk. Ik houd van recepten voor snelle gerechten waar ik weinig omkijken naar heb, maar die wel gezond en smaakvol zijn. Ik maak steeds meer gebruik van de oven, ik bewaar kliekjes voor nieuwe maaltijden of een gezonde lunch en ik heb natuurlijk rekening te houden met de smaken en voorkeuren van vier verschillende mensen. Dat is nogal wat. Gelukkig ontdek ik mijn eigen kookstijl steeds meer en vind ik ook kookboeken die daar helemaal bij aansluiten. Zoals het onlangs verschenen kookboek ‘De snelle bakplaat’: een prachtig boek boordevol recepten die je allemaal eenvoudig in de oven kunt bereiden.

De snelle bakplaat

‘De snelle bakplaat’ is geschreven door Rukmini Iyer. Ze is foodstyliste en auteur van diverse kookboeken. Haar recepten laten zich het best omschrijven als eenvoudig, gezond en gevarieerd. Alles dat past in een gezonde lifestyle dus. ‘De snelle bakplaat’ is haar derde ovenkookboek in deze reeks en combineert haar liefde voor gezond en gevarieerd eten met fijne foodfotografie. Voor dit kookboek heeft ze zich laten inspireren door allerlei wereldkeukens. Het boek bevat pastagerechten, curries, traditionele ovenschotels met bladerdeeg, salades, groenteschotels en nog heel veel meer.

De snelle bakplaat

Het boek bevat maar liefst 75 ovengerechten die zijn onderverdeeld in 7 categorieën: Doordeweekse avonden, Voor het hele gezin, Lunchtrommels preppen, Luxe met z’n twee, Een tafel vol, Ontspannen weekend en Feestelijk zoet. Zoals je kunt zien heeft Rukmini Iyer aan alles gedacht. Er zijn recepten bij voor gezellige avondjes thuis, maar ook gerechten voor hectische dagen met kinderen. Je kunt de recepten gebruiken om te foodpreppen, maar je kunt er ook mee uit de voeten op de avonden waar je gewoon snel iets op tafel wilt zetten. Dat maakt dit boek juist zo’n uitkomst voor iedereen! Lang niet alle gerechten in het boek zijn vegetarisch, maar het aanbod vegetarische gerechten is behoorlijk groot én je kunt de meeste recepten eenvoudig vegetarisch maken door ingrediënten weg te laten of te vervangen door een vega alternatief.

De snelle bakplaat

Ik ben enorm enthousiast over het boek en kook er nog steeds elke week met veel plezier uit. Ik heb al tijden niet zo’n fijn boek gehad waar bijna alle recepten écht het uitproberen waard zijn! Mijn favoriete recepten tot nu toe zijn de ovenschotel met asperges, sugarsnaps en soja-honingsaus (ik vervang de zalm door tofu), de aubergines in kaneel met feta en bulgur en de salade van kikkererwten, halloumi en parelcouscous. Op mijn lijstje om uit te proberen staan zeker nog de geitenkaas-champignontaart, de bietenorzo met pijnboompitten en dille, de paneersalade met tikka-massala-kruiden en de taartjes van asperges, granaatappel en pijnboompitten.

De snelle bakplaat

Het boek ‘De snelle bakplaat’ is nu overal verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 19,99. Ook één van de andere bakplaatkookboeken van Rukmini Iyer, ‘De groene bakplaat’, is nog steeds verkrijgbaar. Volg haar ook zeker op Instagram voor een flinke dosis hongerigmakende foodfoto’s en zo nu en dan gezellig beeld van haar hond.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

3 gedachten over “Kookboektip: De snelle bakplaat”

  1. Ik herken in wat je schrijft helemaal ‘de groene bakplaat’ van dezelfde auteur en één van mijn favoriete kookboeken. Dat is half vega, half vegan en inspireert mij ook steeds weer tot nieuwe gerechten. Ik vind echt alles lekker en origineel wat erin staat, terwijl het niet ingewikkels is en ik ruime ‘ovenervaring’ heb. Knap dat een boek dan toch blijft verrassen! Misschien leen ik dit boek een keer van iemand of de bieb. Lijkt me leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *