dvd-946386_1920

10x wat te doen met lege dvd hoesjes

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om lege dvd hoesjes te hergebruiken. Door de jaren heen zijn cd’s en dvd’s steeds meer in onbruik geraakt, maar in veel huishoudens zwerven nog wel wat (lege) hoesjes rond. Gelukkig kun je lege dvd hoesjes nog op allerlei creatieve manieren hergebruiken.

#1 Organizer

Hoe tof is deze superhandige organizer? Het idee is afkomstig van Aspiring to Creativity en het is niet alleen handig voor jezelf, maar ook nog eens leuk om cadeau te doen.

#2 Lego travelcase

Iedereen met kinderen weet hoe lastig het is om met het gezin onderweg te zijn. De kinderen gaan zich zeker vervelen na een kwartier onderweg en dan blijf het gejengel niet lang uit. Gelukkig zijn er allerlei handige trucs om kinderen onderweg bezig te houden, zoals met diverse travelcases. Deze DIY Lego travelcase is alvast een ontzettend leuk idee. Deze van Hello Splendid is gemaakt van een verpakking babydoekjes, maar dit kan net zo gek van een dvd hoesje gemaakt worden. Hoe dikker de hoes, hoe meer plaats er is voor de Lego.

#3 Vertical Garden

Wie had gedacht dat je een toffe vertical garden kunt maken van oude dvd hoezen?! Deze DIY van A Crafty Mix is supertof. Je hebt er even wat tijd voor nodig, maar dan heb je ook een echte eyecatcher voor in huis.

#4 Notitieboekje

Je kunt van een lege hoes natuurlijk ook een handig notitieboekje maken. Pinterest staat vol met inspiratie op dit gebied.

#5 Fotolijstje

foto's

Je kunt lege hoezen natuurlijk ook makkelijk gebruiken om een eenvoudig fotolijstje te maken. Op Hometalk vind je een DIY voor dit project.

#6 Make-up palette

Er zijn ook allerlei creatievelingen online die van een lege dvd hoes een heel eigen makeup palette hebben gemaakt. Een DIY hiervoor vind je bijvoorbeeld op het YouTube-kanaal van Sara Croft.

#7 Wandversiering

Je kunt de dvd hoezen van jouw favoriete films natuurlijk ook gebruiken als wandversiering. Als echte moviegeek draag je zo heel duidelijk jouw liefde voor films uit.

#8 Opbergers

dvd

Lege dvd hoezen lenen zich natuurlijk ook uitstekend als opbergdoosjes. Ze nemen vrij weinig ruimte in en je kunt er van alles in kwijt. Denk bijvoorbeeld aan kaartjes, tape, postzegels, paperclips en nog heel veel meer. Een ideaal opbergsysteem voor kleine ruimtes.

#9 Bordspellen

Veel klassieke bordspellen hebben een travel edition, maar waarom maak je deze niet gewoon zelf? Met een lege dvd hoes maak je in een handomdraai een travel versie van allerlei leuke spelletjes, zoals dit leuke spel bedacht door Always Expect Moore.

#10 Creatieve travelcase

Zoals ik al eerder zei, kun je op allerlei leuke manieren een travelcase maken voor de kinderen. Creatieve travelcases doen het ook altijd goed en dit idee van Unoriginal Mom is super!

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.There are 4 comments

Add yours
 1. Tamara

  Wat handig deze tips! Nooit over nagedacht dat oude cd/dvd-hoesjes nog zo goed van pas konden komen. De planten zien er supergaaf uit, maar ook om lego mee te slepen is een hoesje heel praktisch. Nu neem ik het voor mijn dochter vaak mee in een plastic tasje (shame on me), maar we zijn altijd de helft kwijt als we dan thuis komen. Een dvd-hoesje is een duurzame en veel betere oplossing, thanks!

 2. Wendy

  Ik vind vooral die laatste prachtig! Heel leuk idee. Net zoals de LEGO box, en het bordspel, maar als ik op die link voor het bordspel klik krijg ik niet te zien hoe dat precies werkt..?

  • awkwardduckling

   Ik vind inderdaad ook niet precies hoe het werkt en er is helaas geen link naar een printable. Ik vind vooral het concept van het spel leuk en natuurlijk kun je er zelf een draai aangeven. Elk klassiek spel is zo om te toveren tot een portable versie.


Post a new comment