goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #134

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Greta Thunberg door Time verkozen tot Persoon van het Jaar

staking

De jonge klimaatactiviste Greta Thunberg, die dit jaar de hele wereld op z’n kop zette met haar inspirerende speeches en schoolstaking, is door het invloedrijke Time Magazine uitgeroepen tot Persoon van het Jaar. Ze is de jongste persoon ooit die deze titel mocht ontvangen en de keuze is op haar gevallen vanwege haar invloed op de wereldwijde klimaatstrijd. Go Greta!

Knetterballen uit het assortiment bij HEMA en AH

Rond deze tijd van het jaar is het altijd afzien voor mens, dier en milieu wat betreft vuurwerk. Ook al is het officieel niet toegestaan, het vuurwerk wordt toch al dagelijks afgestoken in aanloop naar Oud & Nieuw. Vooral knetterballen zijn de laatste jaren erg populair en leiden niet alleen tot geluidsoverlast, maar ook enorm veel milieuoverlast door de grote hoeveelheid plastic. Helaas worden deze knetterballen overal verkocht. Gelukkig besloten Zwerfinator en de Plastic Soup Surfer tot Operatie Knetterbal: een actie om het afval van de knetterballen in kaart te brengen en producenten en verkopers van deze producten te waarschuwen voor de gevolgen. En niet zonder succes! Deze week maakte HEMA bekend dat ze zullen stoppen met de verkoop van knetterballen en later volgde ook Albert Heijn. Zij zijn ook van mening dat het product niet aansluit bij de duurzame doelstellingen van de bedrijven.

Succes van Recycle Sint

Sinterklaas

Voor mensen die hun Sinterklaasfeest graag zo duurzaam mogelijk willen vieren, is Recycle Sint een uitkomst. Dit platform faciliteert het organiseren van een duurzame ruilmarkt voor en door ouders voor het ruilen van speelgoed. Het platform is al enkele jaren actief en de populariteit van de ruilmarkten neemt ook al jaren toe. Dit jaar zijn er in aanloop naar Sinterklaas maar liefst 126 ruilmarkten georganiseerd en 44.000 stukken speelgoed geruild! Dit jaar heeft Recycle Sint allerlei records gebroken en natuurlijk hopen we dat het platform de komende jaren nog verder groeit in populariteit.

Jongste vrouwelijke premier van Finland

Deze week werd de nieuwe premier van Finland bekend gemaakt en het is de jongste vrouw in de geschiedenis van Finland. De opvolgster van Antii Rinne, die zijn ontslag had ingediend nadat hij het vertrouwen van het kabinet had verloren, is de voormalig minister van Vervoer en Communicatie Sanna Marin van de Finse sociaaldemocraten. Finland heeft in het verleden al vaker een vrouwelijke premier gehad, maar Sanna Marin is de 3e vrouwelijke premier en met haar 34 jaar de jongste tot nu toe. In een wereld die nog steeds voornamelijk wordt geleid door witte mannen van middelbare leeftijd, is dit een welkome afwisseling en een frisse wending in het huidige politieke landschap.There are 2 comments

Add yours
  1. Kristal

    Gretha is een autistisch kind die misbruikt door haar ouders in opdracht van Soros ingefluisterde en van tevoren opgeschreven speeches houdt. En vele hersenloze volwassen mensen in de politiek en daarbuiten hollen achter dat kind aan. Hoe idioot wil je het hebben?


Post a new comment