kerst

Dat is pas goed nieuws! #133

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Flight Free 2020

reizen vliegtuig

De laatste jaren is steeds meer bekend geworden hoe schadelijk vliegen eigenlijk is voor het milieu. Gelukkig is met dat besef ook steeds meer actie tegen het vliegen ontstaan. ‘Vliegschaamte’ is een echt woord in ons vocabulaire en steeds meer mensen kiezen voor een alternatieve vorm van reizen. Deze tendens zal ook zeker in 2020 doorzetten. De Zweedse organisatie We stay on the ground is een campagne begonnen waarbij ze mensen oproepen om te belofte te doen om in 2020 het vliegtuig links te laten liggen. Linda van het blog Zaailingen is een Nederlandse website voor dit initiatief gestart en roept Nederlanders op om zich aan te sluiten bij deze campagne. Dit om uitstoot te verminderen én een duidelijk signaal af te geven. Ben jij ook één van de 100.00 mensen die aan de grond blijft in 2020? Meld je dan hier aan.

Who run the Top2000? Girls!

de geemancipeerde vrouw

Het is geen geheim dat vrouwen doorgaans erg ondervertegenwoordigd zijn in veel functies, bijeenkomsten en diverse ‘belangrijke’ lijsten. Gelukkig is er een grote beweging gaande om hier verandering in te brengen. Vrouwen laten steeds meer van zich horen en zo verschuift (hopelijk) langzaam de focus zodat er meer gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen ontstaat. Dat er nog veel werk te doen is, blijkt elk jaar bijvoorbeeld weer uit de Top2000: een muzikale hitlijst van de beste nummers die ooit zijn gemaakt. Ik luister de lijst elk jaar met veel plezier, maar ook in ben van mening dat vrouwen hier niet genoeg in vertegenwoordigd zijn. En toen blaaskaak Ronald Molendijk vorig jaar doodleuk verkondigde dat ‘vrouwen gewoon minder snel goede muziek maken’ vond ik het welletjes geweest. Gelukkig is er elk jaar meer aandacht voor het stemmen op vrouwelijke muzikanten voor de Top2000. Dit jaar is er meer gedrevenheid dan ooit om er iets anders van te maken dan een oude witte mannenlijst. Stem voor jouw favoriete vrouwelijke muzikant of band via de website van Top2000. Je kunt nog tot en met 7 december 12.00 uur stemmen.

Grootste zonnedak Amsterdam

zonnepanelen

Op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam wordt de komende jaren hard gewerkt aan de circulaire wijk Buiksloterham. Hier ontstaan zo ongeveer 4.500 woningen en werkruimten en een deel van deze woningen zal worden voorzien van klimaatneutrale warmte van het grootste zonnedak van Amsterdam dat hier is gerealiseerd. Vattenfall heeft het zonnedak gemaakt van 1.680 collectoren met een totale oppervlakte van 300 m2. Dit zonnedak levert warmte aan de 550 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk.

Reebok brengt de eerste hardloopschoen van plantaardig materiaal uit

De meeste sportschoenen worden tegenwoordig gemaakt van leer of van synthetische materialen. Beide materialen zijn weinig duurzaam, maar tot op heden waren en nog niet veel waardige alternatieven op de markt. Daar komt nu verandering in want sportmerk Reebok heeft onlangs de allereerste hardloopschoen van plantaardig materiaal op de markt gebracht. De schoen is de Forever Floatride GROW genoemd en is gemaakt van bonen, algen, eucalyptus en natuurlijk rubber. Het zal ook zeker niet bij dit paar blijven want Reebok heeft zichzelf als doel gesteld om het gebruik van producten op basis van petroleum drastisch te verminderen. Nu hopen dat andere merken snel volgen.There is 1 comment

Add yours

Post a new comment