boeken

Mijn favoriete boeken van 2019

Met het einde van het jaar in zicht, vind ik het altijd fijn om even terug te blikken. Ik denk aan alle lessen die ik dit jaar heb geleerd, alle leuke (en minder leuke) dingen die ik dit jaar heb meegemaakt en natuurlijk alle nieuwe dingen die ik dit jaar heb mogen ontdekken. Zo kwamen er ook in 2019 ontzettend veel mooie boeken uit die ik met veel plezier heb mogen lezen. Er ging bij de nieuwe releases veel aandacht uit naar het milieu, minimalisme en persoonlijke ontwikkeling en laten dat nu net mijn favoriete thema’s zijn! Natuurlijk ontbrak het ook niet aan fijne nieuwe kookboeken. Mijn favorieten van dit jaar deel ik graag met jullie.

Delete & Geniet

Delete & geniet

Eén van mijn favoriete zelfhulpboeken van dit jaar was zonder twijfel ‘Delete & Geniet’ van Anna Newton. Het boek is ontzettend uitgebreid en behandelt werkelijk waar alle aspecten in het leven waar iedereen wel wat hulp in kan gebruiken. Van organisatie op kantoor tot geldmanagement en van het samenstellen van een garderobe tot het onderhouden van vriendschappen. Het is een boek waar je nog lange tijd plezier van hebt en wijze lessen van leert. Het boek is te koop voor € 22,99.

Hoe je een plant van je laat houden

Hoe je een plant van je laat houden

Het boek ‘Hoe je een plant van je laat houden’ van Summer Rayne Oakes was een ware verrassing dit jaar. Ik verwachtte een gids vol slimme tips om mijn planten nog beter te kunnen verzorgen, maar ik kreeg een boek vol slimme levenslessen, duurzame inspiratie en prachtige vertellingen. Het boek is een aanrader voor iedereen die van planten houdt. ‘Hoe je een plant van je laat houden’ is te koop voor € 20,99.

Hoe gaan we dit uitleggen

Hoe gaan we dit uitleggen

In ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ van Jelmer Mommers lees je alles over de huidige klimaatproblematiek en de mogelijke toekomstscenario’s. Als correspondent Klimaat & Energie bij het online platform De Correspondent heeft hij veel onderzoek gedaan naar klimaatverandering en duurzaamheid en al zijn bevindingen zijn gebundeld in dit prachtige en indrukwekkende boek. Wees niet bang: het stemt niet somber. Hij stelt heel terecht de vragen: Hoe is het zover gekomen? Hoe ziet onze toekomst er mogelijk uit? En hoe nu verder? Een boek dat wat mij betreft iedereen zou moeten lezen. ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ is te koop voor € 20,-.

De snelle bakplaat

De snelle bakplaat

Qua kookboeken is ‘De snelle bakplaat’ van Rukmini Iyer al snel één van mijn nieuwe favorieten geworden. Het boek staat boordevol heerlijke recepten die gezond en eenvoudig te bereiden zijn in de oven. De recepten zijn ingedeeld op thema en bieden kookinspiratie voor drukke dagen met het gezin, sjieke dinertjes, meal prepping en nog heel veel meer. Het boek is verkrijgbaar voor € 19,99.

Little Green Kitchen

Little Green Kitchen

Natuurlijk mag ‘Little Green Kitchen’ van David Frenkiel en Luise Vindahl ook niet ontbreken in dit overzicht. Green Kitchen Stories is al jaren één van mijn favoriete blogs en ik kook nog steeds meer veel plezier uit al hun kookboeken. De recepten die zij samenstellen zijn altijd gezond, vegetarisch én verrassend. Dit boek is speciaal gericht op koken voor gezinnen en staat vol met recepten die ook in de smaak zullen vallen bij de kinderen. Het boek is verkrijgbaar voor € 25,99.

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *