SHARE NOW

Deeleconomie in beeld: SHARE NOW

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over SHARE NOW

SHARE NOW

SHARE NOW is een autodeelplatform dat het lenen van diverse soorten auto’s in Amsterdam op eenvoudige wijze mogelijk maakt. Door de stad verspreid staan diverse typen auto’s die te leen zijn via het online platform. Met een paar eenvoudige clicks kun je een auto naar wens huren voor een periode die jou uitkomt. Je hoeft niet langer meer een auto voor de deur te hebben staan om altijd gebruik te kunnen maken van het gemak van een auto. In het assortiment vind je verschillende varianten van de MINI, smart, Mercedes-Benz en BMW.

SHARE NOW was voorheen bekend onder de naam Car2Go. Sinds november 2019 is de naam veranderd naar SHARE NOW, na de fusie van Car2Go en DriveNow. Onder de naam Car2Go bestaat het van origine Duitse autodeelplatform al sinds 2008. Het platform heeft deelauto’s in grote steden in Europa, Amerika en Canada. Het platform is onder andere actief in Amsterdam, Berlijn, Brussel, Londen, Madrid, Munchen, Chicago, Wenen en Washington D.C. In totaal heeft SHARE NOW meer dan 20.000 auto’s in 14 verschillende landen.

Hoe werkt het?

SHARE NOW

Wil je gebruik maken van de deelauto’s van SHARE NOW? Dan kan dat met een account. Voor € 9,- kun je een account aanmaken met jouw persoonlijke gegevens. Vervolgens upload je jouw rijbewijs en na verificatie kun je gebruik maken van de dienst. Het lenen van auto’s werkt enorm eenvoudig met de app van SHARE NOW. Je kunt de auto’s namelijk vinden, reserveren én ontgrendelen met de app. Dat bespaart papierwerk, wachtrijen en het bezoeken van verhuurders. De tarieven starten bij € 0,26 per minuut en dit tarief is all-in. Dat betekent dus dat je geen maandelijkse kosten, verzekeringen of parkeerkosten betaalt. Het tarief is wat je betaalt. De auto’s zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar op diverse locaties en eenvoudig te ontgrendelen met de app. Zo heb je op elk gewenst moment een auto tot jouw beschikking. En ben je klaar met het lenen van de auto? Dan kun je deze op een willekeurige plek in de stad terugzetten.

Deelnemen?

SHARE NOW

Wil je gebruik maken van de diensten van SHARE NOW? Bezoek dan de website van SHARE NOW voor meer informatie of maak direct een account aan. Nieuwe deelnemers ontvangen bij aanmelding direct een tegoed van €15,- om aan de slag te gaan met het platform. De SHARE NOW app is gratis te downloaden via Google Play of in de App Store.

Bron foto’s: SHARE NOW

2 gedachten over “Deeleconomie in beeld: SHARE NOW”

  1. Superhandig! Vond de Felyx met de scooters als een hele uitvinding, maar dit is nog praktischer. Alleen wel een duur grapje als je in de file terecht komt!.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *