Hoofdlijnen

Leestip: Hoofdlijnen

Ik ben al jaren verslaafd aan zelfhulpboeken. Ik vind het heerlijk om te lezen over allerlei hacks om het leven makkelijker te maken en productiever en gelukkiger te zijn. Natuurlijk is niet elk boek een succes en sluit niet elke filosofie aan op mijn leven, maar uit elk zelfhulpboek dat ik heb gelezen heb ik wel iets geleerd. Wil je nu ook profiteren van al die wijze lessen uit de meest populaire boeken, maar heb je geen zin of tijd om al die titels door te werken? Dan biedt het nieuwe boek ‘Hoofdlijnen’ uitkomst! In dit boek zijn namelijk de beste adviezen en theorieën verzameld en voorzien van heldere illustraties. Zo worden al die wijsheden een stuk toegankelijker en begrijpelijker voor iedereen.

Hoofdlijnen

‘Hoofdlijnen’ is geschreven door Lucas Reinds en ontstaan omdat hij zelf beter wilde onthouden en toe wilde passen wat hij leerde uit diverse zelfhulpboeken. Hij begon de inzichten die hij opdeed uit diverse boeken om te zetten in zijn eigen woorden en in tekeningen en deelde dit ook op social media. Zijn concept sloeg direct aan en leidde tot het ontstaan van dit boek met maar liefst 123 lifehacks voor meer focus, productiviteit, geluk en rust in het leven. Tips als ‘Echte nederigheid is niet hoger of lager van jezelf denken, maar mínder aan jezelf denken’, ‘Laat je gedrag afhangen van je beslissingen, en niet van je omstandigheden’ of ‘Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, als je maar niet stopt!’.

Hoofdlijnen

In het boek zijn de wijsheden van enorm veel knappe koppen, geliefde zelfhulpgoeroes en populaire schrijvers gebundeld. Zo vind je in het boek de tips van onder andere Mark Manson, Napoleon Hill, Jelle Hermus, Tony Crabbe, Jelmer de Boer, Arianna Huffington, Arie Boomsma en Kathryn Schulz. Zo krijg je in één boek tips uit populaire titels als ‘Steeds leuker’, ‘Bevrijd van jezelf’, ‘Nooit meer te druk’, ‘Diep werk’, ‘Getting things done’, ‘Fit’ en ‘Denk groot en word rijk’. Alle tips zijn zorgvuldig geformuleerd om eenvoudig te begrijpen te zijn en voorzien van een heldere tekening. Achterin het boek vind je bovendien nog een flink aantal pagina’s om het boek aan te vullen met jouw eigen inzichten en adviezen die je zijn bijgebleven.

Hoofdlijnen

Omdat ik gek ben van zelfhulpboeken had ik veel van de adviezen al eens eerder voorbij zien komen, maar zelfs dan kan een advies nét een gevoelige snaar raken als het anders wordt geformuleerd. Voor mensen die niet zozeer houden van het lezen van zelfhulpboeken, maar wel hun voordeel willen doen met de praktische adviezen, is dit boek een uitkomst. Ik vond het vooral een heerlijk boek omdat ik weer een heleboel intrigerende auteurs aan mijn leeslijstje heb kunnen toevoegen! Het boek is trouwens ook een leuk cadeau voor een verjaardag of voor de feestdagen. Denk eens aan alle wijsheid die je iemand cadeau doet!

Hoofdlijnen

Het boek ‘Hoofdlijnen’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com. Neem ook zeker eens een kijkje op het Instagramaccount van Lucas Reinds voor meer slimme lifehacks.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours