Delete & geniet

Leestip: Delete & geniet

Jullie weten ongetwijfeld zo langzamerhand dat ik verzot ben op zelfhulpboeken. Of het nu gaat over self-care, productiviteit, mindfulness of geluk: ik verslind ze allemaal. Natuurlijk zijn niet alle boeken even inspirerend, maar uit elk boek leer ik wel een waardevolle les. Onlangs verscheen het boek ‘Delete & geniet’. Tot dat moment had ik, moet ik tot mijn schaamte bekennen, nog niet van Anna Newton gehoord. Maar daar kwam snel verandering in. Ik ben Anna op alle mogelijke manieren gaan volgen want wat is zij inspirerend! Het boek ‘Delete & geniet’ is zonder twijfel het meest complete zelfhulpboek dat ik tot op heden heb gelezen en ik kan het iedereen aanraden die wil werken aan een gelukkiger, gezonder en productiever leven, maar die niet zo goed weet hoe dit moet worden aangepakt. Anna Newton helpt je uit de brand!

‘Delete & geniet’ is geschreven door Anna Newton. Zij is een Britse blogger en vlogger via het blog en het YouTube-kanaal The Anna Edit. Hier deelt zij sinds 2010 al haar tips op het gebied van lifestyle, fashion, productiviteit, beauty, reizen en nog heel veel meer. Haar blog is zo enorm succesvol dat deze op de vijfde plaats in de categorie lifestyle staat van Bloglovin. Hoe heb ik dit al die jaren kunnen missen?! Daarnaast is ze co-host van een podcast en heeft ze onlangs dus haar eerste boek uitgebracht.

Het boek ‘Delete & geniet’ heeft als originele titel ‘An edited life’. Wat mij betreft dekt deze originele titel de lading van het boek het beste. In het boek geeft Anna Newton namelijk volop tips om jouw leven te optimaliseren op alle gebieden. In plaats van dus alleen de focus te leggen op self-care, het werk of het huishouden, neemt zij al deze gebieden in het boek onder handen. Het boek is verdeeld in drie delen: Leven, Werk en Huis. In het deel Leven geeft Anna Newton tips voor agendabeheer, geldmanagement, self-care, het sociale leven en doelen en plannen maken. In het deel Werk besteedt ze aandacht aan de organisatie van de werkplek, het indelen van de werkdag en het afmaken van taken. En in het deel Huis geeft ze volop tips voor het organiseren van jouw huis, het samenstellen van een capsule wardrobe en het runnen van een huishouden.

Zoals je ziet is het boek veelomvattend en het kan dan ook al snel erg overweldigend aanvoelen. Daar heeft Anna Newton gelukkig rekening mee gehouden. Ze leidt haar boek al in met de tip om het boek niet zozeer van voor tot achter te lezen, maar meer per categorie te raadplegen. Daarnaast sluit ze elk hoofdstuk en elk deel af met een overzicht van alle concrete tips en biedt ze daarbij een checklist. Zo kun je voor jezelf bijhouden hoe ver je bent met het toepassen van alle praktische tips. Aan het einde van het boek biedt ze ook nog eens een overzicht met actieplannen: een soort richtlijn voor het implementeren van alle goede adviezen in jouw leven.

Dit boek is heaven voor iedereen die gek is op organiseren, optimaliseren en productief bezig zijn. Ik herken mezelf enorm in Anna Newton; in haar jeugdige organisatiedrang, de alles-of-niets mentaliteit en de drang naar productiviteit. Maar er is een middenweg en juist daarom komt dit boek als geroepen voor iedereen die streeft naar een productief leven. Het boek staat écht boordevol praktische tips die iedereen kan gebruiken, maar dan wel op een heel toegankelijke manier. Door haar luchtige schrijfstijl en haar persoonlijke ervaringen in het boek blijft de gids laagdrempelig en menselijk. Zo geeft ze zelf al toe hoe ze worstelt met haar smartphoneverslaving en biedt ze diverse tips voor lezers om hiermee op te gaan. Omdat ze zelf veel problemen met geld heeft gehad, geeft ze enorm veel informatie over het opstellen van een budget, het managen van je geldzaken en sparen en het afbetalen van schulden. En door haar (ietwat doorgeslagen) ervaring met minimalisme heeft ze een goede balans gevonden voor het organiseren in huis. Ze geeft volop tips om op te ruimen en te ontspullen per ruimte in huis.

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om je leven zo goed mogelijk balans te houden. Ieder mens is anders en iedereen heeft weer andere wensen en prioriteiten. Maar met de handige tips en richtlijnen van Anna Newton heb je in elk geval wat houvast en inspiratie. Doe er je voordeel mee, want hoe vaak krijg je zo’n inkijkje in hoe iemand anders al zijn zaken heeft geregeld en alle ballen in de lucht houdt? Het volwassen leven is al ingewikkeld genoeg en elke tip is daarbij welkom. Met de concrete adviezen van Anna Newton leer je ontzettend veel over het bijhouden van een budget, het creëren van een ochtendroutine, het ‘nee’ zeggen tegen allerlei afspraken en feestjes, het indelen van een productieve werkdag en het goed zorgen voor jezelf. Onmisbare zaken voor wanneer je het leven op orde wilt hebben.

Je kunt het boek ‘Delete & geniet’ nu overal vinden en het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor € 22,99. Volg Anna Newton ook zeker via Instagram of via haar blog The Anna Edit voor meer inspirerende content.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *