goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #132

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Veel interesse in VeggieChallenge na uitzending van Zondag met Lubach

Vorige week besteedde het satirische programma Zondag met Lubach aandacht aan de misstanden bij slachterijen. Er werden expliciete beelden getoond en Arjen Lubach bespotte de slechte toezicht in deze sector. Blijkbaar raakte de uitzending een gevoelige snaar bij de kijkers, want in de dagen na de uitzending was er een flinke piek te zien in het aantal mensen dat zich aanmeldde voor de VeggieChallenge van ProVeg. In een gemiddelde maand doen zo’n 2000 nieuwe mensen mee aan de challenge, maar na de uitzending was er een stijging van 342 procent in het aantal aanmeldingen. Het spraakmakende fragment is helaas zo aan banden gelegd dat het via de website van de VPRO alleen maar tussen 22.00 uur en 06.00 uur te bekijken is. Gelukkig is er YouTube! Via bovenstaande filmpje kun je het hele fragment bekijken. Wil jij ook deelnemen aan de VeggieChallenge? Meld je dan hier aan.

Vegan maaltijden thuisbezorgd

Vegan Masters

Plantaardig eten wordt steeds populairder en veel restaurants en horecagelegenheden spelen hierop in door vegan opties op te nemen in hun menu. Maar tot op heden blijft het vegan aanbod beperkt en lang niet in heel Nederland beschikbaar. Gelukkig wil Vegan Masters dit gat in de markt opvullen met een bezorgdienst voor vegan maaltijden door heel Nederland. De maaltijden worden dagelijks vers bereid, zijn ook nog eens palmolievrij en worden 5 dagen per week door heel Nederland thuisbezorgd (of op kantoor). Het aanbod is enorm uitgebreid. Zo kun je kiezen uit diverse curries, pasta’s, pizza’s, pokebowls, salades, sandwiches, stews en wraps. Als je voor 12 uur ‘s middags besteld, kun je de maaltijd al ‘s avonds thuis laten afleveren. Maar je kunt natuurlijk ook een paar dagen vooraf bestellen en zelf een bezorgdag kiezen. De prijzen zijn heel redelijk en de maaltijden zien er allemaal heerlijk uit! Neem snel een kijkje op Vegan Masters voor meer informatie en het complete menu.

De SMIR kledingruil

fashion

Ben je op zoek naar dé ultieme outfit voor de feestdagen en wil je dit graag zo duurzaam mogelijk doen? Ga dan zeker naar de kledingruil van de duurzame Amersfoortse shop SMIR. Ruil de kledingstukken die jij niet meer draagt voor andere toffe items en geef alle kleding zo een tweede leven. De kledingruil wordt georganiseerd in de toffe winkel van SMIR aan de Mooierstraat 19 in Amersfoort op 4 december vanaf 20.00 uur. Tickets zijn voor € 7,50 te bestellen via de website van SMIR.

Nieuwe waterstofbussen voor het OV

Het openbaar vervoer in Nederland is flink aan het verduurzamen. Afgelopen week zijn er bijvoorbeeld weer 50 nieuwe waterstofbussen op de planning gezet voor het openbaar vervoer. Deze bussen worden ingezet in Groningen, Drenthe en Zuid-Holland en zullen uiterlijk in 2021 door het land rijden. Momenteel rijden er 8 waterstofbussen in ons land, maar volgens minister Stientje van Veldhoven heeft waterstof echt de toekomst voor zware vervoersmiddelen omdat ze een grote actieradius hebben zonder de luchtkwaliteit en het klimaat te belasten.

Bron foto 3: Vegan Masters
Bron foto 3: VélosophyThere are no comments

Add yours