goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #131

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Coldplay stopt met touren vanwege het klimaat

concert

Om de huidige klimaatproblematiek het hoofd te bieden, moeten bedrijven, overheden en particulieren allemaal hun steentje bijdragen. Het is mooi om te zien dat invloedrijke personen en groepen hier ook echt een voorbeeld in willen zijn, zoals de bekende band Coldplay. Deze week maakte de band bekend dat ze voorlopig niet van plan zijn op buiten Groot-Brittannië te touren. Ze willen namelijk hun impact op het klimaat verkleinen en zijn nu de mogelijkheden aan het onderzoeken voor een klimaatneutrale tournee. Hoera voor Coldplay!

Yoni lanceert de Pussycast

Pussycast

Yoni, het merk dat veilige vrouwelijke hygiëneproducten zonder chemische rommel produceert, zet zich op allerlei manieren in voor een goede gezondheid van elke vrouw. Naast het produceren van hun mooie producten zijn ze daarom nu ook een heuse podcast begonnen: de Pussycast! De podcast is tot stand gekomen in samenwerking met W.Green en zal allerlei kennis delen over hormonen, orgasmes, seks, menstruatie en nog heel veel meer. Er is nog zoveel onbekend bij de gemiddelde vrouw én man dat zo’n podcast broodnodig is en ik zal deze dan ook met veel plezier gaan luisteren!

De grote peukenschoonmaak

sigaretten

Woon je in de buurt van Apeldoorn en wil jij je vandaag graag inzetten voor een schonere wereld? Sluit je dan aan bij de allereerste peuken opruimactie in Apeldoorn. Vandaag gaat een groep vrijwilligers namelijk alle peuken in de binnenstad opruimen! De verzamelde peuken worden verzameld in een grote vaas met meetcilinder zodat direct na de actie duidelijk is hoe groot het probleem is. Vanaf 13.15 uur verzamelen de deelnemers op het Raadhuisplein. Meld je aan via de Facebookpagina van De grote peukenschoonmaak. Woon je niet in (de omgeving van) Apeldoorn? Dan kun je natuurlijk ook op eigen gelegenheid aan de slag met de sigarettenpeuken op de grond in jouw stad of dorp. Ik kan er helaas vandaag zelf niet bij zijn, maar ik zal zeker in de door mij geadopteerde straat weer aan de slag gaan met de rommel.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge