herfst

Dat is pas goed nieuws! #130

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Burger King introduceert de vega Whopper

Steeds meer grote ketens lanceren de laatste tijd hun eigen vega(n) producten in het assortiment. Het kan ook niet uitblijven; steeds meer mensen vragen om vegetarische of vegan opties. Vanaf deze week heeft ook Burger King een heuse vega Whopper in het assortiment. De Rebel Whopper is gemaakt door de Vegetarische Slager en al te koop in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen. Ook al is de burger zo Nederlands als het maar kan, in ons eigen land is de burger voorlopig nog niet verkrijgbaar. Maar dat kan niet lang meer duren, toch?

Red vega(n) food met Too Good To Go

Too Good To Go

Met de app van het platform Too Good To Go kunnen particulieren eenvoudig voedsel en maaltijden redden van de verspilling. Veel winkels, restaurants en eetgelegenheden maken gebruik van het platform om hun overtollige producten aan te bieden en via de Magic Box kun je tegen een flinke korting deze producten afhalen. Het enige nadeel van de dienst was tot voor kort dat je nooit echt wist wat er in de Magic Box zou zitten. Als vega(n) kom je dan al snel met een half pakket met producten te zitten die je niet kunt of wilt eten. Gelukkig heeft Too Good To Go daar nu een oplossing voor! In de app kun je vanaf nu namelijk een voorkeur aangeven voor vegetarisch of veganistisch. Zo weet je zeker dat je al jouw geredde producten ook daadwerkelijk kunt gebruiken.

Winnaars ASN Bank Wereldprijs

ASN Bank Wereldprijs 2019

Deze week vond de finale plaats van de ASN Bank Wereldprijs 2019. Elk jaar vindt deze zoektocht naar mensen met mooie ideeën voor een betere wereld plaats en ontvangen de winnaars in diverse categorieën een flinke geldprijs om hun idee te starten, coaching bij het lanceren van hun product of idee en natuurlijk de nodige exposure. Door middel van deze prijs wil de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving stimuleren en een platform geven. De winnaars werden afgelopen donderdag in Pakhuis de Zwijger bekend gemaakt en de prijzenpot van € 55.000,- werd onder de initiatieven verdeeld. De eerste prijs ging naar ptthee, producenten van biologische kruidenthee van eigen bodem waarmee ze de biodiversiteit in Nederland herstellen. De tweede prijs was voor Twenty, een initiatief dat oplosbare shampoo-capsules heeft bedacht waarmee 80% van de transportemissies plus verpakkingsafval wordt bespaard. De derde prijs ging naar CaffeInk, producent van milieuvriendelijke inkt op basis van pigmenten uit koffiedik. Daarnaast ontving ptthee ook de publieksprijs. Ik wens de winnaars veel succes met de ontwikkeling van hun mooie producten!

Een landelijke verpakkingsvrije bezorgdienst

Pieter Pot, eerder bekend onder de naam PuurBezorgd, is deze week een crowdfundingsactie begonnen om hun bezorgdienst uit te breiden naar de rest van Nederland. Tot op heden bezorgt Pieter Pot in Rotterdam per bakfiets allerlei verpakkingsvrije boodschappen, maar met de crowdfunding willen ze genoeg geld inzamelen om het hele land blij te maken met de eerste circulaire online supermarkt van Nederland. Dat er meer dan genoeg animo is voor zo’n supermarkt bleek wel uit de enorme support voor de crowdfunding. Binnen enkele dagen hadden ze het beoogde doelbedrag binnen en as we speak is al 110% van het doelbedrag gehaald! Je kunt nog steeds bijdragen via Crowd About Now. Wil je meer weten over Pieter Pot en het assortiment? Neem dan een kijkje op de website van Pieter Pot.

Bron foto 3: Too Good To Go
Bron foto 4: ASN Bank

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #130”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *