herfst

Dat is pas goed nieuws! #129

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Vegan Junk Food Bar in Groningen

Vegan Junk Food Bar

De populaire vegan hotspot Vegan Junk Food Bar heeft in de korte tijd sinds de oprichting al enorm veel bekendheid vergaard. In 2017 werd de allereerste vestiging geopend in Amsterdam en sinds die tijd is het rap gegaan. Er werden nieuwe vestigingen in Amsterdam geopend, de VJFB breidde uit naar Rotterdam en binnenkort zal ook iedereen in Groningen kunnen genieten van de heerlijke vegan junkfood van VJFB. Begin 2020 zal de vestiging in Groningen de deuren openen, maar wanneer en waar is tot nu toe nog onbekend. Houd dus zeker het Instagramaccount van VJFB in de gaten.

Italië kiest voor lessen over klimaatverandering

klimaat

Italië zal, als eerste land ter wereld, lessen over klimaatverandering verplicht stellen voor alle scholen. Vanaf volgend jaar zullen alle Italiaanse scholen in alle lesjaren hun leerlingen lessen aanbieden over klimaatverandering en duurzaamheid. Hiermee wil het land een voorloper te worden in duurzaamheidsonderwijs. Met deze lessen hopen ze de leerlingen goed voor te bereiden op een toekomst waar klimaatverandering een enorm grote rol speelt.

H&M kledinguitleenservice

kledingbibliotheek

De tijd dat winkelketens weg konden komen met loze beloften en valse claims lijkt nu toch bijna voorbij te zijn. Steeds meer bedrijven worden ter verantwoording geroepen en zetten dan nu ook in op duurzamere productie én alternatieve oplossingen. Zo is H&M deze week begonnen met een proef in hun filiaal in Stockholm met een heuse kledinguitleenservice! Hier kun je items uit de Conscious Exclusive collectie van 2012 tot en met 2019 huren. Dit zijn galajurken en -rokken en items die exclusief voor deze service ontworpen zijn. Voor een bedrag van rond de €33 huur je een kledingstuk voor een week. Ik ben benieuwd of de service ook wordt uitgebreid naar andere landen.

Vegetarische frituursnacks bij Lidl

kroket

Steeds meer supermarkten breiden hun vega(n) assortiment uit, zo ook Lidl. De supermarktketen had al een aantal vega vleesvervangers in de schappen liggen, maar biedt sinds kort ook heuse vegetarische frituursnacks aan. Vanaf nu kun je ook vega kroketten en bitterballen bij Lidl kopen. Nu ben ik nooit zo’n fan geweest van frituursnacks, maar deze grootse vegarevolutie kan ik alleen maar toejuichen en supporten!

Online tool voor het verduurzamen van bedrijven

Better Business Scan

Steeds meer bedrijven zetten zich in voor verduurzaming, maar vaak kunnen ze hierbij wel wat hulp gebruiken. Want hoe begin je hiermee en waar bereik je het meeste resultaat mee? Omdat de verduurzaming van bedrijven zo belangrijk is, heeft de Rotterdam School of Management (RSM) in samenwerking met DuurzaamBedrijfsleven de Better Business Scan ontwikkeld. Met deze gratis tool kunnen bedrijven binnen 15 minuten een maatwerk rapport krijgen met advies over de duurzaamheidsstrategieën die passen bij het bedrijf. Diverse medewerkers van verschillende afdelingen kunnen de scan invullen zodat er een zo breed mogelijk beeld ontstaat. Zo kan elk bedrijf gericht aan de gang en daar profiteren we allemaal van.There are no comments

Add yours