hond

Deeleconomie in beeld: Petbnb

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Petbnb

hond

Petbnb is een online platform waar diensten worden aangeboden voor honden. Je kunt hier een hondenoppas vinden, maar ook op zoek gaan naar een dagopvang, een uitlaatservice of een oppas aan huis. Het platform heeft tegenwoordig meer dan 1.000 hondenoppassen beschikbaar en duizenden boekingen geregeld. Petbnb is in 2016 opgericht door de Amsterdamse Lupo Westerhuis. Via het platform wil hij het toegankelijk maken om een oppas of een andere service voor huisdieren te vinden, maar wil hij dierenliefhebbers ook de mogelijkheid geven om in deeltijd voor een huisdier te zorgen zonder zelf een eigenaar te zijn.

Hoe werkt het?

hond

Ben je op zoek naar een oppas of uitlaatservice voor jouw hond? Dan vind je op Petbnb door het hele land zorgvuldig geselecteerde personen die uitkomst kunnen bieden. Je kunt zoeken op de dienst die je graag wilt afnemen en eventueel aangeven om welke regio het gaat en om welke datum. Je krijgt dan een overzicht van alle beschikbare oppassen en uitlaatdiensten. Van elke beschikbare persoon zie je een foto, meer informatie over de dienst en de persoon, de tarieven en de beschikbaarheid. Tevens kun je de beoordelingen van eerdere klanten inzien zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Je kunt via de pagina direct contact opnemen met een oppas of service van jouw keuze om een kennismaking in te plannen. Hiervoor is het nodig om een gratis account aan te maken. Bevalt het? Dan kun je gelijk een datum prikken voor het oppassen of voor het uitlaten en eenvoudig online betalen met iDeal.

Wil jij je aanmelden als oppas of uitlater via Petbnb? Dan kan dat ook via het platform. Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent en welk tarief je hanteert. Aanmelden kan door een account aan te maken via de website. In jouw account geef je zoveel mogelijk informatie over jezelf, jouw diensten, tarieven en beschikbaarheid en wat mensen mogen verwachten van jou als oppas of uitlater. Mocht er interesse zijn in jouw diensten, dan maak je een afspraak met de hondenbaasjes om te zien of er een klik is. Zijn mensen tevreden over je? Dan kun je aan de slag. Na elke klus ontvang je de volgende werkdag al de betaling en voor de bemiddeling betaal je een commissie aan Petbnb. Slechts 20% van de aanmelders wordt uiteindelijk geselecteerd om aan de slag te gaan via Petbnb. Die strenge selectie zorgt ervoor dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van het platform hoog is.

Deelnemen?

hond

Wil je gebruik maken van de diensten van Petbnb of zelf jouw diensten aanbieden via het platform? Maak dan een account aan via de website van Petbnb. De genoemde diensten zijn via het platform ook beschikbaar voor andere huisdieren, maar niet zo uitgebreid als voor honden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *