camera

Deeleconomie in beeld: Gearbooker

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Gearbooker

camera

Gearbooker is een online platform waar mensen terecht kunnen voor het lenen en delen van foto- en videoapparatuur, VR accessoires en gaming benodigdheden. Het zijn stuk voor stuk producten die vaak niet op platformen als Peerby of HeelNederlandDeelt te verkrijgen zijn, simpelweg omdat de items te waardevol zijn, maar er is wel veel vraag naar. Via Gearbooker zijn deze items te lenen via meer dan 5.700 locaties in Nederland en alle items zijn verzekerd. De uitleners van de items zijn zowel particulieren als merken zoals Canon, Sigma en Zeiss zelf. Gearbooker is gestart in 2017 en is actief door heel Nederland.

Hoe werkt het?

camera

Wil je een item huren bij één van de verhuurders van Gearbooker? Maak dan gratis een account aan op de website. Zoek vervolgens in het aanbod naar een item dat past bij jouw wensen. Het aanbod is echt enorm uitgebreid. Je kunt er terecht voor diverse soorten camera’s, lenzen, drones, audioapparatuur, statieven, DJ sets, VR gaming accessoires, LED panelen en nog heel veel meer. Eigenlijk alles wat je mogelijk nodig zou kunnen hebben voor jouw creatieve project. In het aanbod op de website kun je zoeken in jouw buurt naar verhuurders. Je kunt zoeken op locatie, maar ook op product, categorie, budget of verhuurperiode. Elke advertentie is voorzien van een foto, een beschrijving van het product, de verhuurprijs en informatie over de verhuurder. Door het reviewsysteem weet je direct hoe betrouwbaar een verhuurder is en wat de eerdere ervaringen waren van andere Gearbooker gebruikers. Wil je een item lenen van een gebruiker? Neem dan contact op via de chatfunctie op de website of reserveer het item direct via één druk op de knop. Je spreekt vervolgens met de verhuurder af hoe de producten worden opgehaald of afgeleverd.

Wil je jouw items uitlenen via Gearbooker en zo wat extra geld verdienen? Dat kan ook! Maak een gratis account aan via Gearbooker en deel jouw producten via een advertentie. Wees hierin zo duidelijk mogelijk over de eigenschappen van jouw materialen, de prijs die je hanteert voor de verhuur en de beschikbaarheid van de items. Voor de betrouwbaarheid is het ook handig om jouw profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen en te voorzien van een foto. Geïnteresseerden kunnen via jouw profiel contact opnemen of een verzoek tot het lenen van gear doen. Voor elke boeking hanteert Gearbooker een commissie van 15%. Alle items zijn goed verzekerd via het platform.

Deelnemen?

drone

Wil je ook deelnemen aan Gearbooker en deze handige items lenen wanneer het jou uitkomt? Maak dan een account aan via de website van Gearbooker. Hier kun je, voordat je een account aanmaakt, al zien voor hoeveel je kunt verdienen met jouw gear. Zo weet je direct of jouw producten aanbieden via Gearbooker interessant is. Je kunt via het platform ook een Gearclub starten. Dit is een groep mensen uit dezelfde buurt die onderling hun spullen uitlenen. Zo ken je elkaar al en wordt het uitlenen en delen van gear nog laagdrempeliger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *