restaurant

5 tips om een fijn restaurant te kiezen voor elk gezelschap

Het is een welbekend probleem voor vega(n)s, mensen die glutenvrij eten, mensen die zo gezond mogelijk eten of simpelweg kieskeurige eters. Hoe kies je een restaurant uit met een divers gezelschap van mensen? Je wilt geen zeur zijn, maar je wilt ook niet in een restaurant terecht komen waar je niets van de kaart kunt bestellen. En je wilt met jouw suggesties mensen die geen interesse hebben in ultra healthy eten of vegan eten ook niet in het diepe gooien. Nee, een etentje plannen is niet altijd even makkelijk. Daarom deel ik in dit artikel een aantal handige tips om een fijn restaurant te kiezen voor elk gezelschap.

#1 Neem het voortouw

restaurant

Is de keuze van restaurant voor jou belangrijk door specifieke wensen? Neem dan het voortouw en stel voor dat jij het restaurant kiest. Zo heb je zelf in de hand wat er op het menu staat en sta je niet voor verrassingen tijdens het diner. Houd wel rekening met de tafelgenoten bij het kiezen van een restaurant. Je kunt ook altijd even vooraf contact opnemen met een restaurant om te informeren naar eventuele mogelijkheden voor een aangepast menu.

#2 Inventariseer de wensen

restaurant

Jij wilt misschien vega(n) eten, iemand anders eet glutenvrij en weer een andere tafelgenoot let op zijn calorie inname. Zoveel mensen, zoveel wensen. Inventariseer daarom vooraf of er specifieke wensen zijn zodat de zoektocht naar een leuk restaurant voor iedereen eenvoudiger wordt.

#3 Verken het aanbod

smartphone

In je eigen stad weet je vaak wel waar je fijn kunt eten, maar in een andere stad wordt het al vaak iets lastiger. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel handige platformen beschikbaar om leuke restaurants te vinden, zoals Eet.nu. Zoek je bijvoorbeeld een leuk restaurant in Leiden dat mogelijkheden biedt voor ieders wensen? Zoek dan op ‘restaurants in Leiden‘ en laat je verrassen door het aanbod. Door de informatie en de reviews van anderen weet je precies wat je kunt verwachten. Voor vega(n)s biedt de HappyCow app uitkomst. Hier vind je een overzicht van alle leuke vega(n) restaurants over de hele wereld.

#4 Foodblogs to the rescue

food

Lang leve alle food- en hotspotblogs! Hier vind je namelijk altijd wel een leuk overzicht van hippe hotspots in elke stad in ons land. Bezoek jouw favoriete vega(n) foodblogger of healthblogger en laat je verrassen door de tips. Of zoek op ‘hotspots + stad’ voor talloze resultaten waar je wel even zoet mee bent. En wist je al dat ik ook regelmatig mijn favoriete foodhotspots door het hele land deel?

#5 Kies voor shared dining

restaurant

Als je met een divers gezelschap uit eten gaat, is een restaurant met shared dining altijd een goed idee. Dit concept is tegenwoordig enorm populair. In plaats van grote gerechten kies je voor kleine gerechtjes die je kunt delen met de tafelgenoten. De keuze is er vaak reuze waardoor er voor ieder wat wils op tafel kan komen. Je kunt met elkaar delen, maar het hoeft natuurlijk niet. Een ander leuk alternatief is een foodhal met diverse restaurants, zoals De Foodhallen of Fooddock, of een buffetrestaurant zoals Spirit.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Eet.nu. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *