Hoe je een plant van je laat houden

Leestip: Hoe je een plant van je laat houden

Zoals jullie ondertussen allemaal wel weten ben ik gek op kamerplanten. Ze zorgen niet alleen voor een gezond leefklimaat in huis, maar vijzelen ook het humeur op en stimuleren de productiviteit. Genoeg redenen dus voor een groene oase in huis! Maar helaas is niet iedereen gezegend met groene vingers en vergen kamerplanten flink wat werk. Ze hebben regelmatig water nodig, maar ook een goede pot met voldoende voeding én een mooie plek in huis waar ze tot hun recht komen en voldoende daglicht krijgen. En als je het écht goed aan wilt pakken, geef je ze regelmatig extra aandacht door ze om te potten en af te stoffen. Flink wat werk dus, maar het is het absoluut waard. Als jij nu heel graag jouw eigen urban jungle wilt creëren in huis, maar niet weet hoe je dit alles moet aanpakken, kan ik het boek ‘Hoe je een plant van je laat houden’ van Summer Rayne Oakes absoluut aanraden. Ze leert je alles over hoe je een goede plantenouder kunt zijn.

Summer Rayne Oakes is een enorme inspiratie voor iedereen die een groene oase in huis ambieert. Ze woont in een appartement in Brooklyn met meer dan 1.000 (!) kamerplanten in haar woning. Ze zorgt met veel liefde en aandacht voor meer dan 500 verschillende soorten planten die allemaal een ander soort verzorging nodig hebben. Dit doet ze met zoveel toewijding dat ze zelf een sub-irrigatiesysteem heeft aangelegd zodat ze met een uitbreidbare slang zo efficiënt mogelijk al haar planten kan bewateren. En elke zondag is haar plantendag. Ze omschrijft die dag als haar lopende meditatie: de hele dag is ze in de weer met de verzorging van al haar planten. De perfecte persoon dus om ons alles te leren over het zorgen voor kamerplanten.

Alhoewel de titel verraad dat Summer Rayne Oakes je in dit boek alles zal leren over het zorgen voor kamerplanten, is het boek zoveel meer. In het boek staat onze relatie met planten centraal. Je leert hoe je kunt samenleven met planten en een band kunt opbouwen. Buiten de aloude adviezen van voldoende water, daglicht en zorg om leer je dus ook dat een betekenisvolle relatie met planten, zoals bij elke andere relatie in je leven, is gestoeld op respect, inspanning, begrip en observatievermogen. Summer pleit in haar boek vooral voor meer respect voor de natuur, zowel binnen als buitenshuis. Door al het groen om ons heen beter te begrijpen en beter te verzorgen, werken we ook aan onszelf en aan de relaties met anderen om ons heen.

Ze schrijft zo levendig over haar liefde voor de natuur dat je je bij haar in de tuin van het ouderlijk huis of in het bos waant. Ze vervlecht haar kennis van wilde en gecultiveerde planten moeiteloos met anekdotes uit haar jeugd en haar huidige leven. Maar bovenal leert ze de lezers van haar boek om anders te kijken naar hun groene omgeving. Ontdek de planten waar je anders gewoon langs zou lopen in het park, ontdek de gezondheidsbevorderende werking van de meest eenvoudige huis-, tuin- en keukenkruiden en kijk eens echt goed naar hoe dat plantje in de vensterbank groeit en bloeit. Verwacht in dit boek geen simpele tips voor het geven van water, voeding en zonlicht. Het boek voorziet je van alle tips om een goede plantenouder te zijn, maar dan door je te leren met échte aandacht voor je planten te zorgen. Dat maakt dat dit boek een pleidooi is voor een betere relatie met de natuurlijke wereld boven alles.

Dit prachtige boek is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 20,99. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book. Volg Summer Rayne Oakes ook zeker op Instagram (@homesteadbrooklyn) om niets te hoeven missen van haar plantenwijsheid en haar eigen groene oase.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There is 1 comment

Add yours
  1. Tamara

    Lijkt mij een supercool boek! Ik ben zelf heel slecht met planten: ik geef ze te weinig water of ik verzuip ze. Dit boek zet ik op mijn verlanglijstje voor de kerst, en hopelijk leer ik eindelijk hoe ik mijn planten het beste in leven kan houden.


Post a new comment