badkamer

5 ideale kamerplanten voor in de badkamer

Ik ben gek op kamerplanten en zet het liefst elke ruimte in huis vol met die groene pracht. Kamerplanten geven niet alleen sfeer in huis, maar zijn ook goed voor de gezondheid, het leefklimaat en de productiviteit van alle huisgenoten. Helaas is niet elke ruimte evengoed geschikt voor alle kamerplanten. Kamerplanten hebben namelijk allemaal hun eigen ‘handleiding’. Ze verschillen in de hoeveelheid water, licht en zorg die ze nodig hebben en dat betekent dat je goed moet nadenken over de locatie van elke plant in jouw huis. Wil je alles weten over de verzorging van jouw favoriete kamerplanten? Volg dan sowieso het YouTube-account van Summer Rayne Oakes.

Sinds wij in onze nieuwe huis wonen, doen onze planten het echt fantastisch. Ik heb over de plek van elke plant goed nagedacht en door de grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval krijgen alle planten wat ze nodig hebben. Maar ik mis het groen in de keuken en in de badkamer. In de keuken hebben we vrij weinig licht en in de badkamer hebben wij helemaal geen natuurlijk licht. Dat maakt de keuze voor groen in deze ruimtes erg moeilijk, vooral ook omdat de planten goed tegen vochtigheid moeten kunnen. Gelukkig leverde een zoektocht naar geschikte planten wel wat op en is er ook voor deze ruimtes genoeg keuze aan kamerplanten. Zolang je de planten zo nu en dan even in het licht zet, zijn ze helemaal blij. Daarom tip ik vandaag 5 ideale kamerplanten voor in de badkamer of elke andere plek in huis met weinig tot geen licht.

#1 Vrouwentong (Sansevieria Trifasciata)

kamerplant

De vrouwentong, ook wel sansevieria genoemd, is ook een luchtzuiverende plant die goed tegen vochtigheid kan en het goed doet met weinig zonlicht. Bovendien is de plant erg makkelijk in onderhoud. Een klassieker, maar daarom niet minder mooi!

#2 Lepelplant (Spathiphyllum)

kamerplanten

De lepelplant is een populaire luchtzuiverende plant die goed past in de badkamer. De plant is goed bestand tegen een vochtige omgeving en houdt zelfs van een vochtige kluit. De plant kan goed tegen weinig licht en laat zelfs dan zijn mooie bloemen zien.

#3 Graslelie (Chlorophytum Comosum)

kamerplant

De graslelie is een kamerplant die eenvoudig in onderhoud is en weinig zonlicht nodig heeft. De plant heeft vrij veel water nodig en doet het goed in een vochtige badkamer.

#4 Aloë Vera

kamerplant

De aloë vera is een echte must have in huis. De plant is makkelijk in onderhoud, doet het goed in zowel donkere als lichte ruimtes en heeft niet veel water nodig. Daarnaast hebben de bladen een zeer verkoelende werking bij brandplekken en andere kwetsuren.

#5 Varen

badkamer

De varen is typisch is een plant die houdt van een vochtige plek en die goed gedijt zonder al te veel licht. Een ideale badkamerplant dus. Er zijn verschillende soorten varens te koop, maar de krulvaren (Nephrolepis Exalta) is erg populair en daarbij ook nog eens luchtzuiverend.

Dit artikel bevat een gesponsorde link van mijnplant.info. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 gedachten over “5 ideale kamerplanten voor in de badkamer”

  1. Thanks voor de tips! Met deze planten kan ik mijn badkamer wat opfleuren. Ik ben zelf fan van de aloë vera en de varen plant, maar denk dat het de laatst genoemde wordt voor in de badkamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *