paddenstoelen

Dat is pas goed nieuws! #127

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De ASN Bank Wereldprijs finalisten

ASN Bank Wereldprijs 2019

Deze week zijn de finalisten van de ASN Bank Wereldprijs 2019 bekendgemaakt. Elk jaar vindt deze zoektocht naar mensen met mooie ideeën voor een betere wereld plaats en ontvangen de winnaars in diverse categorieën een flinke geldprijs om hun idee te starten, coaching bij het lanceren van hun product of idee en natuurlijk de nodige exposure. Door middel van deze prijs wil de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving stimuleren en een platform geven. De finalisten zijn Circular Coffee Collective, PTThee, CaffeInk, Unplastic, Twenty en WijkEnergieWerkt. De zes finalisten zijn geselecteerd uit meer dan 200 ingezonden ideeën. De uiteindelijke winnaars worden op 13 november in Pakhuis de Zwijger tijdens de grote finale bekend gemaakt en onder de winnaars wordt een prijzenpot van € 55.000,- verdeeld.

Het Bever outdoorrecycleprogramma

Bever recycleprogramma

De outdoorsportwinkel Bever introduceert een outdoorrecycleprogramma waarbij iedereen zijn kleding, schoenen, slaapzakken en tenten en tweede leven kan gunnen. In samenwerking met Sympany worden de herbruikbare materialen geselecteerd en naar de juiste plek gebracht. Zo worden oude slaapzakken aan stichting Sheltersuit gedoneerd om water- en winddichte jassen te maken en wordt het denim en wol tot nieuwe kleding verwerkt door Blue LOOP. Het recycleprogramma had een succesvolle pilot in vier winkels en zal vanaf deze week in alle 43 filialen actief zijn.

Recycle Sint

Sinterklaas

Nu november alweer voor de deur staat, is het voor veel mensen weer tijd om plannen te maken voor de feestdagen. Mensen met kleine kinderen (of die zelf groot fan zijn van Sinterklaas en zijn pieten) zullen snel beginnen met de voorbereidingen voor 5 december. Als je een duurzame Sinterklaasavond wilt vieren, is het initiatief Recycle Sint een uitkomst. Dit mooie initiatief spoort mensen in het hele land aan om een ruilmarkt voor en door ouders te organiseren waar cadeaus kunnen worden geruild met elkaar zodat het oude speelgoed een mooie nieuwe bestemming krijgt en jij duurzaam en voordelig nieuwe, leuke cadeaus hebt voor de feestdagen. Ook dit jaar wordt er weer volop geruild in het land in aanloop naar 5 december. Er staan al evenementen op de planning in onder andere Leidsche Rijn, Gouda, Elst, Haarlem, Maastricht, Assen, Groningen en Rotterdam. Neem zeker een kijkje op de Facebookpagina van Recycle Sint voor een compleet overzicht of informatie om zelf een Recycle Sint event te organiseren.

Bron foto 2: VDWVM
Bron foto 3: SympanyThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge