goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #125

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Trouw Duurzame 100

Dirk Groot

Trouw presenteerde deze week de 11e editie van de Duurzame 100: een ranglijst van de groenste denkers en doeners in Nederland. Dit jaar is de lijst iets ander dan voorgaande jaren. In plaats van een lijst vol met wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven, bestaat de lijst dit jaar voornamelijk uit burgerinitiatieven. Op de eerste plek in de Duurzame 100 staat niemand minder dan Dirk Groot, beter bekend als de Zwerfinator. De tweede plek is weggelegd voor de klimaatspijbelaars en de derde plek is voor het Wormenhotel. Je kunt de hele lijst met groene denkers en doeners bekijken op de website van Trouw.

Bezorgwagens met zonnepanelen van Picnic

Picnic

De supermarkt Picnic heeft als missie om zo duurzaam mogelijk te bezorgen en ze zijn al aardig op weg. Met hun auto’s bezorgen ze al vanaf het begin volledig elektrisch en veroorzaken ze geen uitstoot van CO2 of fijnstof in de steden waar ze actief zijn. Maar het kan nóg duurzamer. Picnic start namelijk een pilot in Utrecht, Amersfoort en Den Haag om de elektrische auto’s uit te rusten met zonnepanelen. Ze beginnen met één bezorgwagen per stad, maar als het succesvol blijkt te zijn, zal de innovatie verder worden uitgerold in de vloot van 800 wagens. Natuurlijk hebben de zonnepanelen nog meer voordelen. Zo brengen de panelen op een zonnige dag meer energie op dan de batterij van de elektrische auto en kunnen de auto’s wel tot 25 extra bezorgingen in één keer doen.

Say yes to the pre-loved dress

Say Yes to the pre-loved dress

Eigenlijk is het zonde dat we zoveel geld besteden aan een trouwjurk om deze, na slechts één keer gedragen te hebben, in de kast te laten verstoffen. Waarom zou je een andere aanstaande bruid niet gelukkig maken met jouw oude jurk? Daarbij past een tweedehands trouwjurk natuurlijk helemaal bij een duurzame bruiloft. Daarom kun je bij Pre Loved op 22 en 23 november jouw gedragen trouwjurk en accessoires inleveren, tegen een vergoeding, bij hotel STROOM in Rotterdam. Op zondag 24 november vindt hier namelijk de Pre Loved Sales plaats waar je naar hartenlust kunt shoppen voor tweedehands trouwjurken. Alle informatie over de sale vind je op de website van Pre Loved. Hier kun jij je inschrijven voor de verkoop én tickets scoren voor de verkoop.

Bedzzzy: slaapabonnement op circulair matras

Bedzzzy

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor ons welzijn en een goed matras is daarbij essentieel. Helaas zijn veel matrassen heel prijzig en ook nog eens weinig duurzaam. Wist je dat er alleen al in Nederland 1,5 miljoen matrassen per jaar worden weggegooid? Door het gebruik van bijvoorbeeld schuim zijn deze matrassen erg moeilijk te verwerken als afval. Bedzzzy wil dit probleem oplossen door een 100% circulair matras aan te bieden. En dit matras is ook nog eens verkrijgbaar in een slaapabonnement! Al vanaf € 12,50 per maand kun je een abonnement nemen op een matras en dit abonnement is vanaf 12 maanden maandelijks opzegbaar. Bedzzzy is een start-up van het bekende Nederlandse matrassenmerk Auping, dat bekend staat om de fantastische kwaliteit van de matrassen. De matrassen zijn gemaakt van twee 100 procent circulaire materialen: polyester en staal. Je kunt kennismaken met de matrassen in de Merkenwinkel aan de Gerard Doustraat 76 in Amsterdam van 12 tot en met 17 november. Voor meer informatie kun je een bezoek brengen aan de website van Bedzzzy.

Fair Fashion Giftcard

kleding

Het online platform voor duurzame mode Project Cece lanceert op 2 december een heuse Fair Fashion Giftcard. Deze bijzondere cadeaukaart is het ideale cadeau voor liefhebbers van eerlijke mode deze feestdagen, maar is ook zeker een mooie manier om mensen te overtuigen om over te stappen naar duurzame kleding. De kaart is bij meer dan 70 van de partners van Project Cece te besteden.

Bron foto 2: Patrick Post
Bron foto 3: Picnic
Bron foto 5: Luca Halma voor BedzzzyThere are 2 comments

Add yours
  1. L Triest

    Wat een goed initiatief, van die pre-loved jurken! Mijn trouwjurk was al tweedehands, maar kan zeker nog een rondje mee. Als het niet te ver was om mogelijk 2 keer heen en weer te moeten rijden had ik dit zeker gedaan. Wie weet komt het ooit nog eens dichter bij.


Post a new comment

CommentLuv badge