goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #124

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Dutch Sustainable Fashion Week

DSFW

Van 4 tot en met 13 oktober vindt de zesde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tijdens dit grootse evenement staat circulaire mode, textiel innovatie en fair fashion centraal. Gedurende 10 dagen presenteert het event de duurzame innovatie in de mode industrie. Maak kennis met de spraakmakende collectie van stylist Tommy Driessen en drie upcoming talentvolle designers die experimenteren met collecties opgebouwd uit restmaterialen, plastic flessen, afval en natuurlijke materialen als schors en varens. Woon de activistische modeshows van Climate Justice groep Extinction Rebellion bij in het Rijksmuseum. Neem deel aan een kledingruilevent, een styling sessie van Spinning Closet of bezoek de expositie Old Stock. Natuurlijk kun je ook door het hele land deelnemen aan andere activiteiten of één van de Sustainable Shopping routes volgen om duurzame kleding in jouw omgeving te verkennen. Dit kan onder andere in Amersfoort, Arnhem, Amsterdam, Breda, Den Haag, Deventer, Enschede, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Voor meer informatie over de Dutch Sustainable Fashion Week en het volledige programma kun je een bezoek brengen aan de website van DSFW.

Fair Fashion Festival Utrecht

Fair Fashion Festival

Wil je nog meer duurzame fashion inspiratie? Op zaterdag 5 oktober staat Utrecht weer in het teken van duurzame mode tijdens het Fair Fashion Festival. De Janskerk, het Janskerkhof en de Jansbar worden voor deze gelegenheid omgetoverd tot een inspirerende duurzame fashion hub. Op de duurzame markt kun je kennismaken met mooie merken als DEVÏ, Eljada Fair Fashion, Lotika Ecofairshopping, Zen by Sen, Studio JUX en Sophie Stone. Of breng een bezoek aan één van de modeshows, talks of workshops. Je kunt bijvoorbeeld leren hoe je jouw garderobe kunt upcyclen of hoe je kunt ecoprinten. Meer informatie over het Fair Fashion Festival vind je op de website van Young & Fair.

Planet-friendly iconen van Ecosia

boom

Dit leuke nieuwtje ontdekte ik deze week via de Instastories van The Social Reporter (volg haar!). De groene zoekmachine Ecosia geeft sinds dit jaar middels een icoontje van een groen blad aan wanneer een website in de zoekresultaten van een planet-friendly organisatie is. Zo wordt in één oogopslag duidelijk welke bedrijven wel of juist niet bijdragen aan een betere wereld!

De Duurzame Woonbeurs

huiskamer

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vindt er een heuse Duurzame Woonbeurs plaats in Amsterdam. Het is de allereerste editie van deze beurs en redesign, reuse en reduce staan hier voorop. Je kunt hier kennismaken met diverse duurzame interieurmerken, nieuwe start-ups en leuke ontwerpers. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stands van Raw Paints, Forbo, Fairf, Repaircafé, Faqwerk, Auping en Lumalano. De beurs vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam en is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.30 uur. Meer informatie over de beurs vind je op de website van de Duurzame Woonbeurs.

Nederlanders verspillen minder voedsel

groenteafval hergebruiken

Alle acties tegen voedselverspilling lijken hun vruchten af te werpen. Dit jaar hebben Nederlanders gemiddeld thuis minder voedsel verspild. In 2019 verspilden we thuis per persoon 7 kilo minder dan we in 2016 deden! Per persoon per jaar verspillen we nu 34,3 kilo aan eten. Daar is natuurlijk nog steeds veel winst te behalen, maar we lijken op de goede weg te zijn. Wil je nog meer tips om voedselverspilling tegen te gaan? Lees dan zeker dit artikel.

Bron foto 2: Dutch Sustainable Fashion Week
Bron foto 3: Emmar Sinnige voor Fair Fashion Festival UtrechtThere are no comments

Add yours