koud

Eerste hulp bij griep

Als de ‘r’ in de maand zit, weet je dat het griepseizoen in volle gang is. Iedereen om je heen loopt te snotteren en het is belangrijk om extra goed op je weerstand te letten. Helaas is een verkoudheid of griep snel opgelopen, alle extra vitamines, rondjes hardlopen en extra uren slaap ten spijt. Geveld zijn door een griep of door een fikse verkoudheid is geen pretje. Je voelt je zwak en moe, je hoofd zit vol en voelt pijnlijk, je hebt spierpijn, keelpijn en oorpijn en dit kan dagen tot weken aanhouden. Als je een flinke verkoudheid of een griep te pakken hebt, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ik geef daarom in dit artikel een heleboel handige tips voor eerste hulp bij griep.

Een warme kruik

slapen

Een warme kruik is sowieso altijd fantastisch, of je nu ziek bent of niet. Je valt er heerlijk warm mee in slaap, het biedt verlichting bij buikpijn, rugklachten en menstruatiepijn én het werkt heerlijk ontspannend. Geen wonder dus dat een stevige kruik eigenlijk in geen één huishouden mag ontbreken. Zeker niet tijdens het griepseizoen.

Een neusdouche

Rhino Horn

Een neusdouche is een nog relatief onbekend product dat wel steeds meer aan populariteit wint in ons land. En terecht, want een neusdouche is bewezen effectief bij een verstopte neus of een bijholteontsteking. Met een neusdouche spoel je de neus met een zoutoplossing. Dit biedt verlichting bij verkoudheid, ontstekingen en hooikoorts en spoelt ook verstoppingen en allergenen weg. En dat allemaal op een natuurlijke manier schadelijke stoffen die de klachten kunnen verergeren, zoals met neusspray vaak met geval is. Ideaal dus bij een fikse verkoudheid én de neus spoelen is ook geschikt voor kinderen.

Stoomkruiden

eucalyptus

Regelmatig stomen is een heerlijke en ontspannende manier om de druk op de holtes te verlichten en klachten bij griep en verkoudheid te verminderen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een bakje met heet water, een handdoek en stoomkruiden. Zorg ervoor dat je standaard een mengsel van kruiden in huis hebt. Ik heb bijvoorbeeld altijd een zakje met gedroogde eucalyptus, kamille, pepermunt en salie in huis.

Gemberthee

thee

Gember is een fantastisch middel dat nooit in huis mag ontbreken. De gemberwortel is een sterke ontstekingsremmer en biedt dan ook uitkomst tijdens het griepseizoen. Zet een sterke gemberthee of maak de ginger & turmeric honey bomb van Green Kitchen Stories.

Handzeep

zeep

Natuurlijk is goed voor jezelf zorgen belangrijk tijdens griep, maar vergeet ook zeker de huisgenoten niet. Je wilt niet dat iedereen in huis ziek wordt. Daarom is goede hygiëne essentieel en dat begint bij het regelmatig wassen van de handen. Zet dus bij elke kraan een pompje met handzeep en voorkom verdere verspreiding van de griep zoveel mogelijk.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Rhino Horn. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto 3: Rhino Horn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *