klusjesman

Deeleconomie in beeld: Werkspot

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Werkspot

gereedschap

Werkspot is een ideaal platform voor particulieren die op zoek zijn naar hulp voor een specifieke klus in en rond het huis. Je bent niet meer afhankelijk van allerlei bedrijven, maar je kunt zelf een oproep plaatsen en het beste aanbod van professionele klusjesmannen en -vrouwen selecteren. Werkspot werd in 2005 opgericht door Joost Gielen en Sjoerd Eikenaar. In 2013 is Werkspot onderdeel geworden van het Amerikaanse concern HomeAdvisor. Het platform is ook in Italië actief onder de naam Instapro. Tot op heden zijn er meer dan 350.000 klussen op de website geplaatst en er zijn meer dan 8.500 vakmensen aangesloten bij het platform.

Hoe werkt het?

klussen

Ben je op zoek naar een klusser voor in of rond het huis? Dan kun je via Werkspot snel een geschikte klusjesman of -vrouw vinden. Of het nu gaat om het isoleren van een vloer, het aanleggen van een vijver, het repareren van sanitair of het leggen van tegels: je vindt hulp op Werkspot. Je kunt via het platform gratis een oproep plaatsen met zoveel mogelijk informatie over de klus. Als je de klus hebt geplaatst, is het afwachten op reacties van klusmannen en -vrouwen die zijn aangemeld op Werkspot. Ze kunnen via een bericht zichzelf introduceren, een aanbod doen en een prijs voorstellen. Op basis van deze aanbiedingen kun je een keuze maken. Door het reviewsysteem op de website weet je hoe de klussers tijdens eerdere klussen zijn beoordeeld. Via de e-mail of via de telefoon kun je vervolgens een afspraak maken.

Wil jij je aanmelden als klusjesman of -vrouw via Werkspot? Dan kan dat ook helemaal gratis als je actief bent als professional. Je kunt een account aanmaken en daarin jouw persoonlijke en bedrijfsgegevens invullen en informatie geven over jouw specialiteiten. Vervolgens kun je op het platform reageren op oproepen van particulieren. Heb je een match met een opdrachtgever? Dan betaal je als klusser een bedrag als ‘lead’. Dit houdt in dat je na betaling de contactgegevens van de klant ontvangt om contact op te kunnen nemen. Vind je het lastig om op het platform te concurreren en jouw prijzen te bepalen? Dan geeft Werkspot op hun website een goede indicatie van richtprijs voor allerlei verschillende klussen.

Deelnemen?

klussen

Wil je gebruik maken van de diensten van klussers op Werkspot of zelf een account aanmaken als klusser? Dan kan dat allebei gratis via de website van Werkspot. Er is ook een app van Werkspot, maar deze is alleen voor gebruik door vakmensen die zijn aangemeld bij het platform.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge