parkeren

Deeleconomie in beeld: ParkBee

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over ParkBee

parkeren

Iedereen die wel eens met de auto naar Amsterdam of Utrecht is gegaan, weet wat een drama het is om te parkeren in een grote stad. Het vinden van een parkeerplek is al een enorme uitdaging en daarbij zijn de tarieven niet mis. Helaas is het niet altijd mogelijk om het openbaar vervoer te nemen, dus zal er een andere oplossing moeten worden gezocht voor het parkeerprobleem. Gelukkig is daar ParkBee. De initiatiefnemers van ParkBee bieden ongebruikte parkeerplaatsen op diverse (bedrijfs)terreinen aan voor het algemene publiek. Zo worden alle parkeerplaatsen in een stad optimaal benut en is er minder behoefte aan de bouw van nieuwe parkeerterreinen.

ParkBee is in 2016 gestart als initiatief van Jian Jiang en Tom Buchman uit Rotterdam. Het viel dit duo op dat er in de stad een schat aan lege parkeerplekken te vinden was die niet gebruikt werden omdat ze afgesloten waren voor het publiek. Door deze parkeerplekken te benutten, help je niet alleen de reizigers, maar ook de eigenaren van deze leegstaande parkeerplekken. De mogelijkheden waren er volop, er was alleen behoefte aan slimme technologie om de planning en toegang te regelen. Dit is waar ParkBee uitkomst biedt. Via het platform kunnen gebruikers leegstaande parkeerplekken vinden en reserveren en in- en uitrijden zonder gedoe. ParkBee startte met 16 parkeerplaatsen, maar is ondertussen uitgegroeid tot een groot platform met parkeerplekken op meer dan 140 locaties!

Hoe werkt het?

parkeren

Via het platform kun je op zoek gaan naar een parkeerplek op jouw plaats van bestemming. Je geeft de locatie en het tijdstip op en je vindt eenvoudig een beschikbare parkeerplek in de buurt. Je ziet in één oogopslag hoeveel parkeerplekken er per locatie nog vrij zijn en wat het tarief is. Deze parkeertarieven zijn meestal een stuk goedkoper dan de tarieven in reguliere garages. Ook vind je er aanvullende informatie over de parkeergarage, zoals openingstijden, rolstoeltoegankelijkheid, oplaadpunten en beperkingen qua doorrijhoogte. Het reserveren van een plek doe je met één druk op de knop voor hoe lang jij wenst. Na het maken van de reservering ontvang je een e-mail met daarin alle informatie en een link waarmee je toegang krijgt tot het parkeerterrein.

Deelnemen?

parkeren

Wil jij ook gebruik maken van de parkeermogelijkheden via ParkBee? Breng dan een bezoek aan de website van ParkBee voor meer informatie of om je in te schrijven. ParkBee is momenteel actief in Nederland en in Groot-Brittannië. Met de handige gratis app van Parkmobile of Park-line kun je gebruik maken van de garages van ParkBee. Je hebt alles wat nodig is zo bij de hand in één handige app.There are no comments

Add yours