schrijven

Deeleconomie in beeld: Knoowy

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Knoowy

laptop

Weet je nog hoe lastig het vroeger kon zijn om iemands aantekeningen over te nemen? Of hoe weinig goede samenvattingen er van jouw studie waren? Die tijden zijn voorbij. Natuurlijk is het belangrijk om zelf aantekeningen en samenvattingen te maken, maar soms wil je ook gewoon gebruik maken van de inzichten en aantekeningen van iemand anders. Knoowy is een online platform waar scholieren en studenten terecht kunnen voor de verkoop en aankoop van samenvattingen, uitwerkingen en aantekeningen voor allerlei vakken. In het aanbod vind je documenten voor de middelbare school, maar ook het MBO, het HBO en de universiteit. Knoowy is in 2012 gestart door Kevin Dizy en Ernst Wemmers. Het startte in de eerste instantie als een online marktplaats voor het kopen en verkopen van bijzondere documenten en eBooks, maar is ondertussen uitgegroeid tot een platform gericht op studiedocumenten en studiehulp.

Hoe werkt het?

Het Werken van Morgen

Wil je graag een samenvatting of aantekeningen aanschaffen via Knoowy? Dan kun je eenvoudig in het aanbod zoeken op studieniveau, opleiding en vak. Je kunt daarbij filteren op type document, prijs, taal en aantal pagina’s. Heb je een samenvatting of uitwerking gevonden? Dan kun je een preview bekijken van het document voor je overgaat tot een download. In de specificaties vind je alle informatie over het document, het vak en de verkoper. De gemiddelde prijs van een document op Knoowy ligt op € 4,-. De documenten kunnen na afname direct worden gedownload en als je niet tevreden bent, krijg je jouw geld terug. Heb je iemand gevonden die documenten van jouw studie upload? Dan kun je deze persoon ook volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe samenvattingen.

Wil je zelf samenvattingen, aantekeningen of uitwerkingen aanbieden via Knoowy en zo een zakcentje bijverdienen? Dan kan dat ook heel eenvoudig met een account bij Knoowy. Het aanbieden van documenten via het platform is helemaal gratis en je bepaalt zelf de verkoopprijs. Je kunt de documenten eenvoudig uploaden en alle specificaties invoeren. Denk hierbij aan informatie over de studie, het vak, het boek, de taal, het aantal pagina’s van het document en de verschillende relevante tags. Zodra iemand jouw document koopt, krijg je het geld direct op jouw account bijgestort zodat je nieuwe documenten kunt aankopen. Maar je kunt het natuurlijk ook laten uitkeren.

Deelnemen?

laptop

Wil je gebruik maken van de diensten van het platform? Breng dan snel een bezoek aan de website van Knoowy om een gratis account aan te maken. Je kunt bij Knoowy ook terecht voor het vinden van een tutor voor bijles, het nakijken van scripties of het vertalen van teksten.

1 gedachte over “Deeleconomie in beeld: Knoowy”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *