Nature Moments

Leestip: Nature moments

Hoeveel uur op een dag ben jij buiten? Hoeveel groen zie je op een dag? Wroet je nog wel eens met je handen in de aarde? Voor veel mensen bestaat de dag tegenwoordig uit grauwe gebouwen, overvolle wegen, geasfalteerde straten en het incidentele struikje tegen de gevel. Het groen lijkt steeds meer uit ons leven te verdwijnen en dat terwijl we zo verbonden zijn met de natuur. Er wordt steeds meer bekend over het belang van natuur voor ons welzijn. Als we te weinig contact hebben met de natuur heeft dat een negatieve impact op ons zenuwstelsel en onze hogere hersenfuncties. Klachten die voortkomen uit een gebrek aan natuurbeleving zijn steeds bekender en aanweziger. Zo aanwezig zelfs dat er een naam aan is gegeven: Nature Deficit Disorder. Gelukkig is er een sterke tegenbeweging tegen deze ontwikkeling te bemerken. Steeds meer mensen ontdekken het belang van groen en vullen hun straten, tuinen en huizen met planten, bomen en bloemen. Uitstapjes naar het bos in het weekend, een lange wandeling in de avond en wroeten in eigen tuin zijn niet meer knullig, maar helemaal hip. En het mooie is dat dit voor iedereen is weggelegd. Wil jij ook meer tijd nemen om de natuur te ontdekken en écht tot rust te komen? Dan is het boek ‘Nature moments’ een echte aanrader!

Nature Moments

Het boek ‘Nature moments’ is geschreven door Jocelyn de Kwant. Het is een fantastisch geïllustreerd handboek dat met praktische tips iedereen uitnodigt om de natuur in te trekken om tot rust te komen, creativiteit los te maken en in contact te komen met de wereld. Ontdek de kracht van bosbaden, neem de tijd om het bosleven te observeren, bewonder de sterrenhemel en ga wildplukken. Er is zoveel te doen en te beleven in de natuur dat jij je er nooit zult vervelen en de positieve effecten van deze natuurbeleving zijn talrijk. Zo kan een paar uur per maand in de natuur een milde depressie voorkomen en verbetert een eenvoudige wandeling in het park de stemming al aanzienlijk.

Nature Moments

De tips in het boek worden ook wel eco-therapie genoemd en dat is inderdaad de beste benaming voor deze manier van mindfulness en tot rust komen. En het mooie is dat deze eco-therapie op allerlei manieren kan worden vormgegeven. De tips het boek zijn ook op deze manier ingedeeld. Zo bevat het boek de hoofdstukken Een natuurlijk ritme, Nachtnatuur, Natuur in de stad, In het bos, Aardse kleuren, Groeien, Het waterleven, Kijk omhoog, Terug naar aarde, In het veld, Wandelen en zwerven en Adem in, adem uit. Tot rust komen in de natuur kan dicht bij huis door bijvoorbeeld een klassiek muziekstuk te luisteren dat is geïnspireerd door de natuur of door verse kruiden te drogen en in huis te hangen, maar je kunt er ook op uit trekken om bomen te spotten in het bos, te liggen in een grasveld, te luisteren naar een ruisende zee of een kabbelend beekje of om diverse eetbare planten te identificeren en te plukken.

Nature Moments

‘Nature moments’ is een ontzettend fijn boek om cadeau te doen, aan jezelf of aan iemand anders. Het is alsof je iemand een dosis creativiteit en mindfulness cadeau doet, maar dan in handzaam formaat. De tips zijn allemaal kort en toegankelijk omschreven en stimuleren je om niet alleen de natuur te beleven, maar deze ook vast te leggen en de interactie aan te gaan. De prachtige illustraties door het hele boek heen zijn gemaakt door Clare Owen. Zij maakt ook illustraties voor Hallmark, Oprah Magazine, Elle France en Martha Stewart Magazine en heeft haar eigen lijn aan stationery en prints.

Nature Moments

Het boek ‘Nature moments’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 14,99. Wil je meer lezen van Jocelyn de Kwant? Dan vind je haar tips en artikelen over mindfulness, creativiteit en eenvoudig leven onder andere in Flow Magazine en Happinez.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Dan heb ik goed nieuws. Ik mag namelijk drie exemplaren van dit mooie boek weggeven aan de lezers van Awkward Duckling! Laat in een reactie onder dit artikel weten dat je graag meedoet met deze winactie en wie weet ontvang jij binnenkort een exemplaar van dit mooie boek in jouw brievenbus. De winactie loopt tot en met 22 september. Op 23 september zal ik de winnaars bekend maken. 

De winactie is gesloten. Gefeliciteerd Ellen, Jessica en Carola! Jullie hebben een e-mail van mij ontvangen.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 27 comments

Add yours
 1. Conchita

  Ik doe heel graag mee. Ik denk dat dit boek mij kan helpen de natuur weer vaker op te zoeken en zo meer uit mijn hoofd te komen. Zeker nu de herfst nadert kan ik daar wel wat stimulans bij gebruiken.

 2. Jessica J.

  Ziet er een knap boek uit, zeg! Mooi geïllustreerd, ook. Ik neem graag deel en zou het boek, als ik win, cadeau doen aan m’n schoonbroer. Sommige opdrachten lijken me namelijk ook erg geschikt voor kinderen, terwijl hij er andere op een zeldzaam weekendje weg met z’n vrouw kan uitvoeren.

 3. carola donkelaar

  ooh te gek!
  ik woon heerlijk tegenover het bos wat zou ik graag in het boswachterhuis gaan wonen
  oma leert me de moestuin kneepjes
  heel nieuwsgierig naar dit boek die ik daarna weer uit kan lenen aan iedereen
  op naar een groenere wereld 💕

 4. Mirjam

  Wat een ontzettend mooi boek. Graag wil ik meedoen met deze actie en het boek dan cadeau doen aan mijn partner. Hij is echt een buitenmens, maar door een nieuwe baan en gezinsuitbreiding komt hij er maar weinig aan toe en ook de energie ontbreekt met regelmaat. Misschien dat hierdoor weer ideeën ontstaan en er weer balans komt tussen werk en ontspanning in de natuur.

 5. Jolanda Norder

  Dit lijkt me een inspirerend boek en ik doe dan ook graag mee aan deze winactie!
  We zijn pas in de provincie Drenthe komen wonen, midden in de natuur, dus dit boek gaat me vast helpen.

 6. Romy

  Hoi , ik zou heel graag meedoen om dit prachtige boek te winnen. Ik heb pas de natuur herontdekt en wil er meer over leren.
  I took a walk in the woods and I came out larger than the trees is nu mijn motivatie quote !

 7. Gerarda Lamerichs

  Hoi, nog net op tijd 🙂
  Ik wil heel graag meedoen met de winactie. Het lijkt me een prima boek om veel inspiratie uit te halen voor de publieksactiviteiten die we dit jaar gaan opzetten. Nu al bedankt voor de tip!


Post a new comment