goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #123

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

IVN #2uurnatuur Challenge

goed nieuws

Uit diverse onderzoeken blijkt keer op keer dat wij niet zonder de natuur kunnen. Mensen die per week 2 uur of meer in de natuur doorbrengen, geven hun leven een hoger cijfer. Vaker buiten zijn is goed voor je gemoed, fitheid, creativiteit en concentratie. Nu juist de donkere herfstmaanden in aantocht zijn, is het heel belangrijk om de buitenlucht in te blijven gaan. Daarom organiseert IVN vanaf oktober de #2uurnatuur Challenge. IVN Natuureducatie zet zich op allerlei manieren in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door middel van allerlei cursussen en projecten, maar ook dookr leuke campagnes als de Modderdag, de AH moestuintjes (ism Albert Heijn) en nu de #2uurnatuur Challenge. Vanaf 1 oktober ontvang je twee keer per week een verrassende uitdaging via de e-mail om je te prikkelen om naar buiten te gaan. Je kunt je inschrijven via de website van IVN en dan ontvang je vanaf oktober de e-mails met leuke avonturen en uitdagingen. Ga op paddotrip, ontdek de lokale wildlife en ga aan het fotograferen in de buurt. Er zijn wekelijks ook speciale challenges voor kinderen. Deel vooral ook jouw ervaringen door foto’s van de challenges te delen op social media met de hashtag #2uurnatuur.

In Our Nature Festival

boom

Alhoewel het festivalseizoen officieel over is, kunnen liefhebbers van duurzaamheid, kunst en natuur in oktober hun hart ophalen tijdens het nieuwe festival In Our Nature. Het festival is een initiatief van Podium Circulair, een netwerk van groene ondernemers en kunstenaars in Brabant, en er is van alles te beleven in Boxtel. Zo zijn er diverse (muziek en poëzie) optredens en lezingen, maar je kunt ook aanschuiven bij één van de documentaires die worden vertoond of een wandeling maken door de culinaire proeftuin. Samen met de bezoekers gaan diverse creatieve ondernemers en circulaire bouwers in gesprek over hun plannen en dilemma’s en je hebt de unieke mogelijkheid om alles te leren over duurzaam leven, wonen en ondernemen. Het In Our Nature festival vindt plaats op 9 en 10 oktober bij de Kleine Aarde in Boxtel. Op de website van In Our Nature vind je meer informatie over het festival en kun je kaarten bestellen.

Ben & Jerry’s x Makers Unite

Ben & Jerry's x Makers Unite

Het populaire ijsmerk Ben & Jerry’s heeft in samenwerking met Makers Unite een limited edition lifestylecollectie gelanceerd: Meet Me Halfway. Makers Unite is een sociale onderneming die locals en nieuwkomers (mensen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond) met elkaar verbindt. Zo krijgen creatievelingen een kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Met Meet Me Halfway willen ze uitdragen dat we allemaal van elkaar kunnen leren, juist door onze verschillende culturen, achtergronden en persoonlijke verhalen. In de collectie vind je handgemaakte t-shirts en sweaters van hoogwaardig biologisch katoen in verschillende pasteltinten en prachtige porseleinen icecream bowls. De producten zijn verkrijgbaar in de Ben & Jerry’s shop.

De Grote Peuken Schoonmaak

sigaretten

Zwerfafval is een enorm probleem waar nog lang geen oplossing voor lijkt te zijn. Gelukkig zetten steeds meer mensen zich in voor het opruimen van zwerfafval, maar als mensen hun afval op straat blijven gooien, is het dweilen met de kraan open. Wist je bijvoorbeeld dat er jaarlijks 10 miljoen peuken op straat belanden!? Op zaterdag 5 oktober kun jij meehelpen om al die nare peuken van de straat te verwijderen tijdens de Grote Peuken Schoonmaak! Op zaterdag verzamelen de deelnemers zich om 13.00 uur op het Museumplein in Amsterdam. Hier worden de benodigde hulpmiddelen uitgedeeld zodat iedereen samen de stad kan opruimen. Maar natuurlijk kun je ook in jouw eigen omgeving die dag aan de slag om de peuken op te ruimen om de straten weer schoon te maken en een duidelijk signaal af te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *