goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #122

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Succesvolle klimaatstaking

protest

Van 20 tot en met 27 september komt men wereldwijd in actie voor het klimaat. Er worden overal klimaatacties en stakingen georganiseerd en de start van deze belangrijke week was een groot succes. Van New York tot aan Bangkok en van Amsterdam tot aan Melbourne kwamen mensen massaal samen om te protesteren tegen het huidige klimaatbeleid en nieuwe acties te eisen. Wereldwijd waren er zo’n 4 miljoen betogers op de been! En dit was pas de eerste actie in ons land. Op 27 september vindt er in Den Haag nog een grote klimaatstaking plaats op initiatief van onder andere Milieudefensie, Greenpeace en Oxfam Novib.

Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht Sinterklaas

Sinterklaas

Na jaren discussie is het moment dan aangebroken. Dit jaar zullen er alleen nog roetveegpieten bij de landelijke intocht aanwezig zijn. Dat maakte de NTR deze week bekend. Ook in het Sinterklaasjournaal zullen vanaf dit jaar geen zwarte pieten meer aanwezig zijn. Ik vind dit een ontzettend goede ontwikkeling omdat het Sinterklaasfeest nu een stuk inclusiever is voor iedereen in de samenleving. En laten we wel wezen: de kinderen zagen het verschil toch al niet.

De Zevenheuvelenloop kiest voor duurzaam water

Wie herinnert zich de waterbolletjes van Ohoo nog? Jaren geleden maakte deze eetbare waterbolletjes met een buitenkant van zeewier een behoorlijke indruk. Ze zouden een alternatief bieden voor al die plastic waterflesjes die wereldwijd worden gebruikt. In Nederland is er nog niet veel aandacht geweest voor Ohoo, maar daar komt nu verandering in. De organisatie van de Zevenheuvelenloop maakte namelijk bekend dat ze dit jaar in plaats van plastic waterflesjes de waterbolletjes van Ohoo zullen uitdelen tijdens de loop. Dat scheelt enorm veel plastic en is mogelijk een mooi signaal naar soortgelijke events toe. De Londen Marathon bespaarde dit jaar maar liefst 200.000 plastic flesjes door gebruik te maken van de Ohoo bolletjes!

Maak kans op een exemplaar van ‘Nature moments’

Nature Moments

Wil jij meer tijd nemen om de natuur te ontdekken en écht tot rust komen? Dan kan ik je van harte aanbevelen om mee te doen met de winactie voor het boek ‘Nature moments’. Het is een fantastisch geïllustreerd handboek dat met praktische tips iedereen uitnodigt om de natuur in te trekken om tot rust te komen, creativiteit los te maken en in contact te komen met de wereld. Ontdek de kracht van bosbaden, neem de tijd om het bosleven te observeren, bewonder de sterrenhemel en ga wildplukken. Wil jij ook kans maken op een exemplaar? Laat dan een reactie achter onder mijn review van ‘Nature moments’.There are no comments

Add yours