goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #121

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Op die dag zetten mensen wereldwijd zich in voor een schone en duurzame aarde. In ruim 160 landen wereldwijd zetten miljoenen vrijwilligers zich in om kusten, parken, straten en bossen schoon te maken en zwerfafval op te ruimen. Ook in Nederland wordt World Cleanup Day grootst aangepakt door de Plastic Soup Foundation. Op de website van World Cleanup Day vind je een overzicht van alle acties door het land en daar kun je jouw eigen opruimactie aanmelden.

Ontdek je stijl

Ontdek je stijl

Volgen jullie de leuke Marije van RecycleKid al? Op haar Instagramaccount deelt ze volop inspiratie voor leuke outfits voor jong en oud en dat allemaal met tweedehandskleding. Ze wil laten zien dat tweedehands niet alleen duurzamer is, maar ook gewoon volop mogelijkheden biedt. Goed weten hoe je kleding moet combineren en wat bij jou past is daarbij belangrijk. Daarom organiseert Marije vanaf 27 september de cursus ‘Ontdek je stijl’. Je ontvangt 5 e-mails volop tips om jouw eigen stijl te ontdekken en inzicht te krijgen in kleding waar jij je goed bij voelt. Via het Instagramaccount @deduurzamekledingkast ontvang je daarbij nog veel meer input en inspiratie. Met al haar tips vind je gegarandeerd jouw unieke stijl! Meedoen met deze leuke cursus? Als jij je voor 17 september aanmeldt is een kaartje slechts €15. Daarna kost een kaartje €25. De cursus gaat op 27 september van start. Bestel hier alvast jouw kaartje!

Ben & Jerry’s vegan Cookie Dough

Sinds de lancering van de eerste vegan ijssmaken van Ben & Jerry’s zijn ook deze pints ongekend populair in het land. Het is dan ook geen wonder dan het assortiment aan vegan pints blijft uitbreiden. En sinds deze week is één van de meest populaire ijssmaken van Ben & Jerry’s ook in vegan variant verkrijgbaar! De Cookies on Cookie Dough is nu al verkrijgbaar via Deliveroo en binnenkort ook verkrijgbaar bij de lokale supermarkt.

Waardeer het, repareer het

Repareer.com

Ik schrijf op Awkward Duckling vaak over duurzaam omgaan met spullen en daarbij schrijf ik regelmatig over het belang van het repareren van spullen in plaats van het weggooien. Sinds deze week zet SIRE zich ook in voor duurzaam omgaan met spullen met de campagne ‘Waardeer het, repareer het’. Deze hele campagne staat in het teken van het repareren van spullen. Hiermee willen ze Nederland bewustmaken van het feit dat we waardevolle spullen weggooien en dat dit ook anders kan. Ga aan de slag met mijn talloze tips om zelf meer te repareren of bezoek een lokaal Repaircafé om hier hulp bij te krijgen. Ga je ook aan de slag om dingen zelf te repareren? Maak het wereldkundig en inspireer ook anderen. Deel jouw reparatie met de hashtags #SIRE en #waardeerhetrepareerhet op social media.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto 3: Marije Douma van De Duurzame KledingkastThere are no comments

Add yours