goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #120

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De eerste kledingruilwinkel in Nederland

kleding

De allereerste kledingruilwinkel in Nederland is geopend! Vorig weekend zaterdag opende Swapshop010 de deuren in Rotterdam. Hier kun je kleding inbrengen en met de verzamelde punten kun je vervolgens ‘nieuwe’ kleding uitzoeken. De winkel wordt gerund door Awearness Kollektif.  Dit collectief organiseerde al langer kledingruilevents, maar nu is er dus ook een vaste winkel voor de fans van kledingruilen. Je kunt Swapshop010 bezoeken op de 2e verdieping van de Oase aan de Westewagenstraat 80 in Rotterdam.

Zero waste Songfestival Rotterdam

Rotterdam

In 2020 zal het Eurovisie Songfestival worden georganiseerd in Rotterdam. Omdat Rotterdam zijn circulaire doelen niet onder stoelen of banken steekt, zal dit evenement zero waste worden georganiseerd. Dit houdt in dat er veel aandacht is voor het opruimen van afval en dat het afval gescheiden zal worden ingezameld. Er zal geen gebruik worden gemaakt van single-use plastic op het festival en er zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van gerecycled materiaal. Qua eten zal er veel aandacht zijn voor het gebruik van lokale producten en zal minimale voedselverspilling worden nagestreefd. Bezoekers kunnen hun eigen waterfles navullen bij diverse watertappunten en delegaties ontvangen een herbruikbare waterfles van het festival. Goed bezig Rotterdam!

Oatly fabriek in Nederland

lijstje

Het populaire Zweedse merk Oatly is een grote hit in Nederland. De havermelk is niet meer weg te denken uit hippe horecagelegenheden en de roep om meer plantaardige producten van Oatly neemt steeds meer toe. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Oatly heeft besloten zijn tweede fabriek te openen in Nederland. De nieuwe locatie zal worden geplaatst in Vlissingen en hiermee zal aan de groeiende vraag kunnen worden voldaan. Niet alleen in Nederland, maar ook in omliggende landen. Het beste nieuws is wellicht nog wel dat de nieuwe fabriek ook mogelijkheden biedt om nieuwe producten te ontwikkelen en te introduceren!

Nieuwe Rude Health plantaardige drinks

Rude Health Hot Drinks

En er is meer goed nieuws op het gebied van plantaardige dranken. Rude Health heeft namelijk 4 nieuwe biologische plantaardige drinks gelanceerd. De Barista Oat en Barista Almond zijn speciaal ontwikkeld voor in de koffie om de perfecte cappuccino te maken. De Hot Chocolate en Turmeric Latte zijn kant-en-klare hot drinks. Deze dranken kun je even opwarmen in een pannetje of in de magnetron en dan zijn ze klaar om te drinken. Het is fijn om te zien hoe populair plantaardige dranken en zuivelvervangers zijn!There are no comments

Add yours