diner

Deeleconomie in beeld: ShareDnD

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over ShareDnD

diner

ShareDnD is een online platform dat de kookkunsten van hobbychefs toegankelijk maakt voor iedereen. ShareDnD staat voor Share Drinks & Dinner. Op het platform kunnen mensen een uniek etentje boeken bij een hobbychef en kunnen thuiskoks mensen kennis laten maken met hun heerlijke maaltijden. Daarnaast kun je ook op het platform terecht voor het aanbieden of reserveren van kookworkshops, bedrijfsuitjes of speciale groepsdiners. Het is een mooie manier om kennis te maken met andere keukens en een laagdrempelige manier om eens op een andere manier uit eten te gaan. ShareDnD is in 2015 gestart en maakte een vliegende start met maar liefst 700 aanmeldingen van hobbykoks in slechts 2 maanden. Het platform biedt nu diners bij hobbykoks door het hele land aan en heeft de ambitie om ook in het buitenland aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

keuken

Via het platform kun je eenvoudig zoeken naar een huiskamerrestaurant naar keuze. Je kunt zoeken op locatie, datum, type keuken, prijs, thema of aantal gasten. Vervolgens krijg je een overzicht van de huiskamerrestaurants die passen bij jouw wensen. Je kunt in het aanbod meer lezen over de hobbychef, de keuken, het menu en het huiskamerrestaurant zelf. Zo zoek je eenvoudig naar maaltijden en een setting die passen bij jouw wensen. Door de beoordelingen van eerdere gasten weet je wat je kunt verwachten en ook het reserveren en betalen verloopt eenvoudig via het platform.

Wil jij je aanmelden als hobbychef via het platform? Dan kan dat gratis door een account aan te maken. Je geeft vervolgens aan wanneer je jouw huiskamerrestaurant wilt openstellen voor gasten en wat ze kunnen verwachten van jouw kookkunsten. Je kunt een menu beschikbaar stellen, maar dit hoeft niet. Vul jouw profiel in en geef een prijs op en jouw huiskamerrestaurant is geopend.

Deelnemen?

diner

Wil je graag uit eten bij één van de hobbychefs van het platform? Zoek dan in het aanbod van ShareDnD of maak een account aan. Er zijn hobbykoks aangemeld door het hele land, van Texel tot aan Maastricht en van Middelburg tot aan Groningen. Ben of ken je een goede hobbychef? Dan kun je jezelf of iemand anders via het platform aanmelden.There are no comments

Add yours