windenergie

Deeleconomie in beeld: Powerpeers

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Powerpeers

zonnepanelen

Powerpeers is een online platform dat opwekkers en afnemers van energie samenbrengt. Bij Powerpeers kun je zelf kiezen bij wie je duurzame energie afneemt en je weet zeker dat het om groene stroom uit Nederland gaat. Door de keuze voor stroom bij de mensen zelf te leggen willen ze de power aan de peers geven. Zo streven ze ernaar de energiemarkt persoonlijker, eerlijker en duurzamer te maken. Powerpeers is in 2016 gelanceerd. De oprichter van Powerpeers, Lars Falch, wil met het platform mensen zonder mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen toch de mogelijkheid bieden om te profiteren van alle voordelen van duurzame energie. Het platform heeft nu al een flinke naam opgebouwd binnen de energiemarkt. Dat is natuurlijk niet zo gek. Mensen houden ervan dat er een persoonlijker alternatief is op de doorgaans toch erg ontransparante energiemarkt.

Hoe werkt het?

zonnepanelen

Je kunt zelf kiezen uit het aanbod bij wie je energie wilt afnemen. Dat kan een onbekend iemand zijn, maar ook één van jouw vrienden of familieleden die is aangesloten bij Powerpeers. Je kunt daarbij kiezen uit drie soorten opwekkers: sociale opwekkers, lokale opwekkers of communities. In het aanbod op de website kun je zoeken naar opwekkers op regio, naam of op type energie. Je kunt daarbij kiezen uit windenergie, waterenergie of zonne energie. Je kunt maximaal vijf sociale opwekkers en vijf lokale opwekkers kiezen. Je kunt ook gas afnemen bij Powerpeers. Zij compenseren dan de CO2 uitstoot door wereldwijd diverse duurzame projecten te ondersteunen. Vervolgens heb je altijd inzicht in jouw verbruik via het energiedashboard. Zo wordt energie een stuk inzichtelijker.

Wil je jouw opgewekte energie delen met anderen? Dan kan dat natuurlijk ook via Powerpeers. Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, kun je wat jij terug levert aan het netwerk delen met anderen. Daar krijg je dan een opwekkersvergoeding voor via Powerpeers. Via de website kun je jezelf hiervoor aanmelden. Door jouw gegevens in te vullen doet Powerpeers je een gepersonaliseerd aanbod gebaseerd op jouw mogelijkheden.

Deelnemen?

Windenergie

Wil je meer informatie over Powerpeers? Dan vind je alle mogelijkheden voor het afnemen en aanbieden van energie op de website van Powerpeers. Wil je de overstap maken? Dan kan dat ook eenvoudig via de website. Je hebt na aanmelding 14 dagen bedenktijd en de overstapservice regelt alles voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *