tuinieren

Deeleconomie in beeld: Croqqer

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Croqqer

laptop

Croqqer is een online platform waar mensen klussen kunnen plaatsen en zo in contact kunnen worden gebracht met mensen die deze klus kunnen uitvoeren. Of het nu gaat om een schilderklus, een lamp ophangen, juridisch advies of hulp bij computerwerk: via Croqqer kun je gratis een oproep plaatsen en in contact komen met mensen die jou verder kunnen helpen. Croqqer is een van origine Nederlands initiatief dat in 2013 is opgericht door Rob van de Star en Yvette de Vries. Zij merkten zelf dat ze altijd te weinig tijd hadden en verlegen zaten om hulp bij allerlei klussen. Omdat ze niet wisten hoe ze in contact moesten komen met mensen die bereid zouden zijn om te helpen, zijn ze zelf een platform begonnen. En met succes, want Croqqer is met de nodige financiering en ondersteuning van partijen als Stichting Doen flink gegroeid. Het platform is actief door het hele land, al zijn sommige regio’s actiever dan andere regio’s. Daarnaast is Croqqer ook actief in Zwitserland en Italië.

Hoe werkt het?

klussen

Je kunt gratis een account aanmaken op Croqqer met jouw e-mailadres of Facebookaccount. Na het aanmaken van een account kun je zelf een oproep plaatsen of reageren op klussen die al online zijn geplaatst. Wil je hulp bij een klus? Maak dan gratis een advertentie aan met informatie over de klus en geef eventueel een beschikbaar budget op. De klus kan betrekking hebben op klussen of tuinieren, maar ook binnen de categorie huishouden, digitaal, dienstverlening, oppas, sociaal, transport of zorg en welzijn vallen. Wacht vervolgens de reacties af en kies hier jouw favoriete klusser uit. Bekijk de reactie, het profiel van de Croqqer en de eventuele beoordelingen van eerdere klussen.

Wil je hulp aanbieden? Dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt reageren op één van de oproepen die is geplaatst met jouw expertise en daarbij kun je zelf kiezen om een klus te doen tegen betaling, de werkzaamheden te ruilen tegen een andere dienst (of een product) of het als liefdadigheid te doen. De reacties zijn alleen zichtbaar voor de plaatser van de oproep. Word je uitgekozen voor een klus? Dan betaalt de plaatser de klus vooraf via Ideal via het platform. Is de klus naar tevredenheid uitgevoerd, dan krijg je na afronding betaald.

Deelnemen?

klusjesman

Wil je graag een oproep plaatsen op het platform of zelf jouw hulp aanbieden? Maak dan gratis een account aan op Croqqer. Is het platform nog niet zo bekend in jouw regio? Vraag dan via Croqqer een promotiepakket aan en zet je in voor meer leden in jouw buurt.There are no comments

Add yours