goed nieuws

#2uurnatuur challenge

Persoonlijke groei komt niet uit de lucht vallen. Dat weet ik zelf als de beste. Om als persoon te veranderen is actie nodig en een verlangen naar die verandering. Je moet af en toe buiten je eigen comfortzone treden, nieuwe dingen proberen en vooral heel nieuwsgierig zijn naar jezelf, anderen en de wereld om je heen. Maar dan gebeuren ook de mooiste dingen! Je ontdekt de schoonheid in simpele dingen, doet nieuwe kennis en vaardigheden op en je ontwikkelt je als persoon. Omdat ik iedereen al dit moois toewens, deel ik elke maand een interessante challenge met jullie. Om jezelf uit te dagen buiten je comfortzone te treden en nieuwe dingen te ontdekken. Deze maand doe ik mee aan de #2uurnatuur challenge van IVN en ik nodig iedereen uit ook mee te doen.

De mens in de natuur

We wonen tegenwoordig massaal in steden, vervoeren onszelf het liefst per auto, bus of trein en we werken in een betonnen kantoorgebouw omgeven door meer hoge gebouwen. Het meeste groen dat de meeste mensen zien op een dag is de groenstrook langs de snelweg of de bomen in de straat. Dat kan en dat moet anders! We vergeten namelijk wel eens dat we één zijn met de natuur en dat de natuur een essentieel onderdeel is van ons functioneren. Zonder groen in ons leven is ons welzijn aanzienlijk minder en steeds meer mensen kampen met een Nature Deficit Disorder. De klachten? Aandachtsproblemen, depressiviteit en angstproblematiek. Gelukkig is de remedie eenvoudig. Door vaker de natuur in te trekken, kunnen we ons welzijn aanzienlijk verbeteren. Vaker buiten zijn is goed voor je gezondheid, fitheid, creativiteit, concentratie en gemoed. Daarnaast ontwikkelen mensen die vaak in de natuur zijn een respect voor de natuur waardoor ze duurzamer leven en natuurbehoud belangrijker vinden. En het is niet moeilijk, vooral niet met de #2uurnatuur Challenge van IVN Natuureducatie!

Wat is de #2uurnatuur challenge?

goed nieuws

IVN Natuureducatie is een mooie organisatie die zich op allerlei manieren inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Ze organiseren allerlei cursussen en projecten door het hele land, waaronder de Modderdag en de AH moestuintjes (ism Albert Heijn), en nu roepen ze iedereen op deel te nemen aan de #2uurnatuur Challenge. Vanaf 1 oktober start de challenge en worden deelnemers op originele wijze uitgedaagd naar buiten te gaan. Twee keer per week ontvangen deelnemers een leuke uitdaging via de e-mail. Dit kan variëren van het fotograferen van jouw eigen buurt tot het ontdekken van de lokale wildlife. Of je gaat op zoek naar paddenstoelen in de natuur. Alle uitdagingen zijn prima te combineren met ons drukke alledaagse leven. Elke vrijdag ontvang je bovendien een speciale weekend-uitdaging. Met de checklist kun je jouw voortgang bijhouden. Zo zie je zelf welke impact een maand vol natuur op jouw gemoed en gezondheid heeft.

Meedoen?

natuureducatie

De #2uurnatuur challenge begint op 1 oktober en deelnemen is helemaal gratis! Je kunt je inschrijven voor deelname op de website van IVN. Je ontvangt dan elke week 2 leuke tips om de natuur op te zoeken. Als je kinderen hebt, zijn de speciale kindertips ook leuk. Deel jouw ervaringen met de challenge vooral ook via social media met de hashtag #2uurnatuur.

1 gedachte over “#2uurnatuur challenge”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *