A. Vogel Tuinen

A. Vogel Tuinen in ‘t Harde

Ben je op zoek naar een leuk uitje dat gratis toegankelijk is, waar je een frisse neus kunt halen, de kinderen naar hartenlust kunnen rennen en spelen en je ook nog eens wat kunt leren? Zoek dan niet verder! De A. Vogel Tuinen in ‘t Harde zijn voor jou een absolute must visit. Op het terrein van A. Vogel maak je kennis met de enorme diversiteit aan planten en kruiden die een geneeskrachtige werking hebben en al die bloeiende pracht is van dichtbij te bewonderen. Of je strijkt neer in de kruidentuin met een verse kop zelfgeplukte kruidenthee. De kinderen leven zich uit op het blote voetenpad of in de speeldernis. Er is genoeg te beleven voor iedereen.

A. Vogel Tuinen

De A. Vogel Tuinen is een groot terrein bij ‘t Harde waar de planten en kruiden van het homeopathische merk A. Vogel op ecologische wijze worden geteeld. Maar liefst 70% van de gebruikte planten voor hun producten komen uit eigen tuin. Het terrein beslaat 12 hectare en is vrij toegankelijk voor het publiek. Er groeit en bloeit echt van alles en de kleuren- en geurenpracht is indrukwekkend, vooral als tuinliefhebber. Naast het bewonderen van alle prachtige planten en kruiden is er nog veel meer te doen op het terrein voor jong en oud.

A. Vogel Tuinen

Natuurlijk wil je als bezoeker volop genieten van alles dat groeit en bloeit hier, en dat is nogal wat. Ik weet niet exact hoeveel planten en kruiden er op het terrein worden geteeld, maar je raakt niet uitgekeken. Overal zie je de prachtige rode zonnehoed, maar je kunt ook de velden vol met tijm, hop, citroenmelisse, pepermunt, goudsbloem en nog heel veel meer moois bewonderen. Wil je niets missen van de tuinen? Dan kun je in de Landgoedwinkel een gratis wandelgids en de interactieve luistertour ‘in de voetsporen van Alfred Vogel’ afhalen. Of je doet samen met de kinderen de leuke puzzeltocht over het terrein.

A. Vogel Tuinen

De tuinen zijn enorm uitgestrekt en er is veel te zien, maar er is ook gedacht aan de beleving van al dit moois. Zo hebben ze een Pluk- en Smultuin opgezet waar alle planten en kruiden te ruiken en te proeven zijn. In de Insectentuin kun je plaatsnemen om de bedrijvigheid van de verschillende insecten te bewonderen en in het Kruidentheehofje wordt een echte theeliefhebber direct gelukkig. Hier kun je zelf jouw kruiden plukken en zo een eigen thee samenstellen. Ben je niet zo thuis in de kruiden? Dan geeft de handige folder die je meekrijgt advies over welke smaakcombinaties echte aanraders zijn. Tip van mij: drink de thee op in het Kruidentheehofje op het bankje en geniet van al het moois.

A. Vogel Tuinen

De speeltuin, ook wel de Speeldernis genoemd, was iets minder indrukwekkend, vooral voor de kinderen, maar er was wel een kabelbaan. Dat maakte een heleboel goed! Gelukkig vermaakten de kinderen zich toch al volop met rennen door het gras en het fantastische blote voetenpad dat over het hele terrein strekte. Je voelt hoe gras, hout, stenen en diverse kruiden voelen als je eroverheen loopt en de tocht wordt afgesloten met grote modderbaden waar je doorheen kunt waden. Het is niet te weerstaan voor kinderen (en volwassenen).

A. Vogel Tuinen

Wil je zelf een bezoek brengen aan de A. Vogel Tuinen? Dan zijn deze te vinden aan de Eperweg 3-5 in ‘t Harde. Breng ook zeker een bezoek aan de website van A. Vogel voor meer informatie en het plannen van het bezoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *