Leven met wind mee

Leestip: Leven met wind mee

Als je Awkward Duckling al langer volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik groot fan ben van Jelle Hermus en zijn platform SoChicken. Zijn tips over mind- en lifestyle, minimalisme en gezondheid zijn talrijk en ontzettend praktisch en ik verslind elk artikel. En met mij vele anderen, want SoChicken wordt elke maand door meer dan 800.000 mensen bezocht! Ik was dan ook verheugd toen hij in 2017 zijn allereerste boek ‘Steeds leuker‘ uitbracht. Het boek was direct een enorm succes. Het kwam binnen op nummer 2 in de bestseller lijst en bleef daar wekenlang staan. Het boek is zelfs verkozen tot het Beste Spirituele Boek van 2018. Na dit grote succes van ‘Steeds leuker’ kon een volgend boek natuurlijk niet uitblijven. Onlangs is dan ook het nieuwste boek van Jelle Hermus verschenen. In ‘Leven met wind mee’ legt hij in begrijpelijke taal de kortste route naar een dramaloos leven uit.

Waar ‘Steeds leuker’ een vrij algemeen handboek was voor een leuker leven, met tips over mindfulness, stress, minimalisme, gezondheid en productiviteit, richt Jelle Hermus zijn aandacht in dit nieuwe boek vooral op innerlijke rust en meditatie. In ‘Leven met wind mee’ deelt Jelle Hermus zijn visie op ‘dramaloosheid’, oftewel een leuk en moeiteloos leven met minder tegenslag en ellende. Hij heeft zelf veel ervaring opgedaan met meditatie en mindfulness en hij is keer op keer verbaasd over hoe zo’n relatief kleine verandering in zijn leven zo’n grote impact kan hebben. Zijn ervaringen en tips deelt hij via dit boek omdat hij iedereen een leven met minder tegenwind en minder drama gunt.

Het boek is opgedeeld in drie delen. In deel een ‘Tegenwind uitschakelen’ leer je dat gedachten geen waarheden zijn. Dat klinkt wellicht als een schot voor open doel, maar laat dat besef maar eens écht op je inwerken. Hoeveel beter zou het leven zijn als we allemaal zouden beseffen dat onze gedachten niets meer zijn dan scheten, zoals Jelle het zo treffend beschrijft. Hij legt in dit hoofdstuk uit waarom het besef van de vluchtigheid en ongrijpbaarheid van onze gedachten de start is van een veel leuker leven.

In het tweede deel van het boek, ‘Dramaloos leven’, gaat Jelle verder in op mindfulness. Hij deelt een paar pijnlijke inzichten die je gek genoeg helpen op je reis naar een gelukkiger leven. Zo dringt hij aan op het loslaten van negativiteit, hoe oncomfortabel dat soms ook is, en benadrukt hij de tijdelijkheid van alles. Best wel zware kost voor een boek dat het leven leuker moet maken, maar geloof me: het is nodig om te vermelden en Jelle weet het in zijn geheel eigen stijl toegankelijk en luchtig te houden. Wil je weten hoe jij je lost kunt maken van alle drama in het leven? Dan staat dit deel van het boek vol met praktische tips.

In het derde en laatste deel, ‘Leren leven met wind mee’, leer je hoe je echt praktisch aan de slag gaat met de adviezen uit het boek. Hij deelt zijn ervaringen en tips voor een effectieve meditatiesessie. Want hoe praktisch dagelijks mediteren ook is, het zal zeker wat werk vereisen van jouw kant. Wiebelige benen, gedachten die zich maar blijven opdringen, kramp in de onderrug of het idee dat je echt wel wat beters te doen hebt. Het is niemand die dagelijks mediteert vreemd en hoort er gek genoeg allemaal bij. Daarnaast weerlegt hij elk argument dat je mogelijk kunt hebben om niet met de tips in het boek aan de slag te gaan. Geen tijd? Drukke kinderen in huis? Iets beters te doen? Jelle vertelt je haarfijn waarom je juist dan die meditatie zo nodig hebt.

‘Leven met wind mee’ is een echte aanrader voor iedereen die graag meer bewustzijn en rust wil creëren, maar niet zo thuis is in de wereld van yoga, meditatie en mindfulness. Jelle maakt deze oosterse technieken voor een beter leven begrijpelijk en toegankelijk voor een groot publiek. Met zijn nuchtere kijk op de wereld, zijn toegankelijke taal en zijn persoonlijke ervaringen die hij volop deelt, is ook dit boek van zijn hand een feest om te lezen. En wil je nog meer halen uit het boek? Dan kun je na het lezen van het boek aan de slag met je eigen windmachine. Het boek geeft je namelijk toegang tot een online verzameling met allerlei handige tips, oefeningen en artikelen om nog concreter aan de slag te gaan met mindfulness en meditatie en nog meer bij te leren over dit interessante onderwerp.

‘Leven met wind mee’ is nu overal verkrijgbaar en onder andere te koop bij Bol.com voor € 20,-. ‘Leven met wind mee’ is ook verkrijgbaar als e-book. Volg ook zeker SoChicken om geen enkel artikel over geluk, gezondheid, minimalisme, mindfulness, productiviteit en bewust leven meer te missen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Dan heb ik goed nieuws. Ik mag namelijk twee exemplaren van dit mooie boek weggeven aan de lezers van Awkward Duckling! Laat in een reactie onder dit artikel weten dat je graag meedoet met deze winactie en wie weet ontvang jij binnenkort een exemplaar van dit mooie boek in jouw brievenbus. De winactie loopt tot en met 11 augustus. Op 12 augustus zal ik de winnaars bekend maken. 

De winactie is gesloten. Gefeliciteerd Mirjam L. en Sara W. Jullie hebben een e-mail van mij ontvangen!

Deze winactie is mogelijk gemaakt door SoChicken en het artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

40 gedachten over “Leestip: Leven met wind mee”

  1. Ja ik doe graag mee! Ik lees graag zijn blog en zat er al over te denken om zijn eerste boek te kopen, maar deze zou ik ook graag willen lezen.
   Ik kan wel wat rust in mn leven gebruiken 😁

 1. Ben dit jaar sinds lang terug de bib binnengestapt en begonnen met lezen. De leesmicrobe heeft me te pakken 🙂
  Gezien ik niet zo graag romans of thrillers lees, maar liever informatieve boeken zou dit een toppertje zijn.
  Nadien wil ik het graag doorgeven aan iemand anders, zodat er meerdere mensen van kunnen genieten!
  Fingers crossed!
  x
  Silvie

 2. Ik moet, bij het lezen van de recensie, onmiddellijk denken aan een mama die bij onze dienst in begeleiding is. Ze zou het boek goed kunnen gebruiken! Dus als ik het boek win, doe ik het haar kado!

 3. Graag doe ik mee met deze win actie. Met een peuter van 2,5 en een baby van 2 weken oud is een boek over mindfulness en ruimten tijd maken voor jezelf zeker een uitkomst. Dus jaaaa heel graag!!!

 4. Joke Dijkshoorn

  Wat leuk!! Ik doe heel graag mee met deze winactie. Super graag zou ik het boek willen winnen. Het vorige boek van Jelle heb ik bij de bieb geleend maar dit nieuwe boek duurt nog wel even voordat het in de bibliotheek verkrijgbaar is.

  Hartelijke groeten,
  Joke

  1. Ook ik doe graag mee met deze winactie. Eens kijken hoe ik mijn babbelende brein wat rustiger kan laten worden ennde positieve kant op kan laten babbelen.
   Ben erg benieuwd naar het boek met de wind mee.

  1. Leuke review! Na het vorige boek van Jelle kijk ik er naar uit om ook dit boek weer te lezen! Ik doe dan ook graag mee met de winactie om het boek binnenkort in mn handen te hebben! 🙂

 5. Ik zou heel graag mee willen doen met de winactie! Ik heb Jelle’s eerste boek en heeft me erg geholpen. Maar ‘tegenwind’, heb ik nogal vaak last van🙈

 6. Hi Awkward Duckling!
  Ik volg SoChicken al een tijdje en meek door kleine aanpassingen te doen in het dagelijkse leven, mijn leven steeds meer kwaliteit en zin krijgt! Het is fantastisch om dit te ervaren en ik ben dan ook benieuwd naar wat het boek nog meer te bieden heeft! Ik wens jou ook heel veel succes met je Blog en alle stappen die je verder onderneemt naar een beter leven!
  Heel veel groeten!
  Lindsey

 7. Lijkt me een heel goed en handig boek om te lezen en toe te gaan passen! Ik heb steeds leuker al gelezen en ben erg benieuwd naar deze!! 🙏🏼🙏🏼

 8. Erg leuk geschreven artikel! Het geeft een duidelijk beeld van wat je kan verwachten van het boek. Ik heb als full-time perfectionist en piekeraar erg veel geleerd van het eerste boek van Jelle Hermus. Nog regelmatig moet ik terugdenken aan het slappe patatje op de vloer van het zwembad. Ik maak dan ook graag kans om dit boek te winnen!

  Cheers,
  Sara

  1. Ik ben benieuwd naar dit boek. Iedereen kan een sparkle vreugde gebruiken, of tips om minder te piekeren. Als ik hem uit heb, geef ik hem graag door. 😉💚

   Liefs, Veerle

 9. Antoinet Arends

  Wauw dat is gaaf!!!!

  12 augustus ben ik jarig. Leuk verjaardagskado!!!!

  En dan ga ik mijn 41ste levensjaar in en dat jaar wil ik graag leven met de wind mee!

 10. Ben erg benieuwd naar dit boek. Zit komende tijd thuis ivm een operatie, dan heb ik wat leuks te lezen en kan ik daarna de draad oppakken met de ideeën die ik heb gekregen vanuit het boek

 11. Jeske de Vries

  Ik ben ook zo’n fan van Jelle en zijn SoChicken! Maar kom er, hoe toepasselijk, ook zo vaak njet aan toe om zijn fijne artikelen te kezen door de waan van de dag. Word een beetje gek van hoe ik ondanks alle behoefte aan wat minder stress, snelheid en FOMO toch maar achter de feiten, of eigenlijk mijn eigen onrust, blijf aanrennen haha! Tijd voor een staycation voor 2 weken in eigen land nu en dus alle tijd, rust en behoefte om zijn nieuwste pareltje even tot mij te nemen. *adem in, adem uit* 😉

 12. Ik doe graag mee! Kan het wel gebruiken te leren iets meer met de wind mee te leven. Zeker met een baby, daar vaar ik op mee maar het is soms lastig dingen los te laten en niet van alles te moeten. 🤞🏻

 13. Alleen al de titel spreekt me aan! Ik wil het graag, maar het lukt me zeker niet altijd in een dynamisch leven… dus ik lees graag meer inspiratie. 🌈

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *