Little Green Kitchen

Kookboektip: Little Green Kitchen

Onlangs verscheen het nieuwste kookboek van Green Kitchen Stories in de winkels. Dat was voor mij, als fan van het eerste uur en fervent verzamelaar van al hun boeken, natuurlijk fantastisch nieuws! Ik ben gek op koken en experimenteren in de keuken en hun stijl van koken, ingrediëntenlijst en voedselfilosofie spreekt mij enorm aan. Zelfs na al die jaren! ‘Little Green Kitchen’ is alweer het vijfde kookboek van David Frenkiel en Luise Vindahl. Gebrek aan inspiratie lijken ze nooit te hebben, want ook dit kookboek staat boordevol originele, smakelijke en gezonde recepten voor het hele gezin.

Little Green Kitchen

Wat mooi is aan Green Kitchen Stories is dat je als lezer de ontwikkeling van David en Luise als gezin hebt kunnen meemaken. Ze begonnen met relatief ingewikkelde gerechten die vooral gericht waren op volwassenen. Daarna reisden ze als jong gezin de wereld overal en zag je hun avonturen terug in de recepten die ze deelden. Naarmate hun gezin uitbreidde, veranderde hun kookstijl ook. De nadruk kwam meer te liggen op mealprepping en kindvriendelijke recepten. In hun vorige kookboek was dit al duidelijk te merken, maar het nieuwste kookboek draait helemaal om makkelijk gezond eten met een druk gezin.

Little Green Kitchen

De recepten in het boek zijn opgedeeld in de hoofdstukken Doordeweekse maaltijden, Feestjes, Lunchtrommelfavorieten, Snacks en drankjes, Sauzen en specials en Toetjes. Het boek start, zoals je gewend bent van David en Luise, met een uitgebreide inleiding. Hierin vertellen ze over hun ervaringen met koken, eten en hun gezin. De inleiding alleen al staat vol met handige tips voor moeilijke eters, helpende handjes in de keuken en een gezond eetpatroon aanleren.

Little Green Kitchen

In de daaropvolgende hoofdstukken vind je maar liefst 70 voedzame en relatief eenvoudige recepten die een feest zijn voor jong en oud in het gezin. De recepten zijn allemaal vegetarisch en vaak eenvoudig vegan te maken. Er staan bij de recepten tips om de gerechten een volwassen upgrade te geven en om de kinderen een handje te laten helpen in de keuken. Dit zijn vaak eenvoudige klusjes zoals het snijden van de groente of de tofu, het fijnmalen van de kruiden of het afspoelen van de bonen. Zo leren ze op speelse wijze de ingrediënten kennen en zijn ze actief betrokken bij het bereiden van hun eigen maaltijden.

Little Green Kitchen

De reiservaring van David en Luise in nog steeds erg aanwezig in hun recepten. Ze combineren klassieke Scandinavische elementen en ingrediënten met smaken, kooktechnieken en tradities uit diverse wereldkeukens. Daarbij schuwen ze het ook niet om stijlen en ingrediënten te mixen en geven ze klassieke gerechten standaard een gezonde make-over. Zo maak je in dit boek kennis met de sushiburrito, halloumisouvlaki, cashewmasala, tortellinisoep en courgettecarbonara.

Little Green Kitchen

Dat dit boek écht op kinderen gericht is merk je aan gerechten als de regenbookpannenkoeken, de dinoburgers, de komkommerbootjes en de vele broodtrommel inspiratierecepten. Ideaal voor ouders met schoolgaande kinderen en ook smakelijk genoeg om er zelf nog van te kunnen genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bietenspread, de platbroodrolletjes met pindakaashummus of de knapperige rijstpapierrolletjes met groentevulling? Mij spreekt het in elk geval erg aan! Natuurlijk zijn de kinderen van David en Luise wat meer fijnproevers dan het gemiddelde kind, maar ik kan uit ervaring vertellen dat de recepten doorgaans écht in de smaak vallen bij kinderen.

Little Green Kitchen

Al met al vind ik dit nieuwste kookboek van Green Kitchen Stories wederom een groot succes! De stijl van koken, de gebruikte ingrediënten en de prachtige fotografie maken dat je het liefst alle recepten wilt uitproberen en gegarandeerd zullen een aantal recepten weer worden opgenomen in het vaste repertoire. Wij zijn in elk geval al groot fan van de doordeweekse bakplaat (eindeloze variatiemogelijkheden!) en de Midden-Oosterse broccoli uit de oven. De cashewmasala met tofu, tortellinisoep, gevulde regenboogtomaten en omeletrolletjes met broccolipesto staan binnenkort nog op het menu.

Little Green Kitchen

Het kookboek ‘Little Green Kitchen’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book. De reviews van eerdere boeken van Green Kitchen Stories vind je hier. Breng ook zeker een bezoek aan hun blog Green Kitchen Stories. Deze is dit jaar helemaal vernieuwd en hier plaatsen ze nog regelmatig fijne nieuwe recepten op.

Deze review bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

1 gedachte over “Kookboektip: Little Green Kitchen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *