goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #119

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Too Good To Good Kennisbank

Too Good To Go

Het platform Too Good To Go, dat zich inzet tegen voedselverspilling, heeft wederom een nieuwe manier gevonden om actie te ondernemen en kennis te verspreiden. Deze week hebben ze de Too Good To Go Kennisbank gelanceerd: een overzichtspagina vol met informatie voor mensen die meer willen weten over verspilling. Hier lees je alles over het wat, waar en waarom van voedselverspilling. De kennisbank is gelanceerd ter ere van de 1 miljoenste geredde maaltijd via het platform!

KFC gaat voor plantaardige ‘kip’

KFC

Je weet pas echt dat de plantaardige revolutie een succes is wanneer alle grote fastfoodketens overstag gaan. Eerder introduceerde McDonald’s al diverse vega(n) opties op het menu, Burger King werkt aan een vegan Whopper en nu is ook Kentucky Fried Chicken overstag. Deze week is een vestiging van KFC in Atlanta gestart met een test voor vegan ‘fried chicken’ van Beyond Meat. Bezoekers van het restaurant mochten gratis proeven van dit nieuwe product en de feedback wordt gebruikt om te bepalen of de vegan ‘fried chicken’ geschikt is voor een breder publiek. Het is een begin!

Lidl zet zich in tegen voedselverspilling

Er was deze week nog meer goed nieuws in de strijd tegen voedselverspilling. Lidl is namelijk gestart met een trial om verspilling in de winkels tegen te gaan. Met de actie ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed!’ worden producten uit de winkel op de laatste dag van de houdbaarheid te koop aangeboden voor slechts € 0,25. Dit noemen ze het kwartje van Lidl en de producten zijn te herkennen aan de ‘Verspil mij niet!’-stickers. Deze bijzonder lage prijs geldt voor alle versproducten die de houdbaarheidsdatum naderen, zoals zuivel, vlees, vis, groente, fruit en brood. Dit initiatief komt voort uit het streven van Lidl om tegen 2030 de voedselverspilling in de hele keten terug te hebben gedrongen met 50%. Er zijn momenteel 23 vestigingen in Nederland die meedoen aan de proef, onder andere diverse filialen in Almere, Hilversum, Apeldoorn, Amersfoort en Zutphen.

TipiToe Festival op Texel

hippie

Het festivalseizoen is bijna afgelopen, maar om het af te leren kun je dit weekend nog een bezoek brengen aan het TipiToe Festival op Texel. Tijdens dit festival draait het helemaal om ontspannen, genieten, inspireren en dansen. Je kunt hier deelnemen aan yoga- en meditatiesessies, een lezing rond het kampvuur bijwonen, een massage krijgen, de inspiratiemarkt afstruinen, heerlijk vega eten en drinken en diverse inspirerende workshops en lezingen volgen. Wat dacht je van een ronde mindful boksen of een sessie yoga nidra? En natuurlijk is er ook genoeg te dansen en relaxen. Het festival vindt plaats op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september aan de rand van de duinen op Texel. De toegang is gratis, maar voor het aanwezig zijn bij diverse lezingen en workshops kun je tickets boeken via de website van TipiToe Festival.

LEGO gaat voor duurzaam

Een tijd geleden liet ik al weten dat LEGO bezig was met het ontwikkelen van duurzame onderdelen gemaakt van suikerriet. Dat LEGO flink aan het verduurzamen is, is ook te zien in het assortiment. Zo hebben ze een prachtige bouwset voor een windmolen gelanceerd in samenwerking met Vestas. De mini-windturbine is gekoppeld aan een huisje en de buitenverlichting van het huis gaat aan wanneer de windturbine actief is. Wat een ontzettend leuke manier om kinderen kennis te laten maken met duurzame energie!

Bron foto 2: Too Good To GoThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge