goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #118

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Het Plasticdieet 2019

Nog een weekje en dan is het zover: dan gaat het Plasticdieet 2019 van start. Het Plasticdieet is een challenge die elk jaar wordt georganiseerd door Opgemärkt. Tijdens de challenge proberen deelnemers een maand lang zonder plastic (wegwerp)producten te leven. Zo kun je zelf ervaren hoe het is om jouw plastic consumptie drastisch te verlagen. De organisatoren voorzien je van tips, inspiratie en leuke extra’s en via social media kun je kennismaken met andere deelnemers zodat je extra gestimuleerd wordt en actief onderdeel uitmaakt van een community met hetzelfde doel en dezelfde uitdaging. Je kunt lid worden van de Facebookgroep van het Plasticdieet voor support en tips. Wil je graag bij de officiële kick-off zijn van de challenge? Dan scoor je hier tickets. Het Plasticdieet Kick-off Event vindt plaats op donderdag 5 september in BlueCity in Rotterdam.

De ASN Bank Wereldprijs 2019

ASN Bank Wereldprijs 2019

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2019 is weer van start! Elk jaar vindt deze zoektocht naar mensen met mooie ideeën voor een betere wereld plaats en ontvangen de winnaars in diverse categorieën een flinke geldprijs om hun idee te starten, coaching bij het lanceren van hun product of idee en natuurlijk de nodige exposure. Door middel van deze prijs wil de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving stimuleren en een platform geven. Heb jij een goed idee? Dan kun jij je via de website van Voor De Wereld Van Morgen inschrijven tot dinsdag 17 september 17.00 uur binnen de categorieën Mens & Samenleving, Natuur & Milieu of Klimaatbescherming. De genomineerden krijgen na een eerste selectieronde de nodige training en coaching op het gebied van onder andere ondernemerschap, marketing en financiën. De uiteindelijke winnaars worden op 13 november in Pakhuis de Zwijger tijdens de grote finale bekend gemaakt.

De Bedrock Meditatieweek

meditatie

Wil jij meditatie ook een vast onderdeel van jouw dagelijkse routine maken, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Doe dan zeker mee aan de Bedrock Meditatieweek van 26 augustus tot 1 september. Speciaal voor Bedrock heeft meditatie- en mindfulness coach Karianne Kraaijestein 7 geleide meditaties ingesproken met een focus op onder andere ademhaling, liefde geven en ontvangen, loslaten en dankbaarheid. De meditaties duren elk 8 tot 10 minuten en een nieuwe meditatie wordt elke dag om 6 uur ‘s ochtends op de website van Bedrock geplaatst, samen met een begeleidend artikel over de meditatie. Je kunt je via de website ook inschrijven voor de nieuwsbrief om de meditaties in jouw e-mail inbox te ontvangen.

De populariteit van de OV-fiets

In Trouw was deze week te lezen dat de populariteit van de OV-fiets blijft groeien. De schatting is dat er maar liefst 5 miljoen ritten zullen worden gemaakt in 2019. De populariteit van de deelfiets neemt al jaren toe met een groei van het aantal ritten per jaar van 20 tot 30 procent. Vooral de afname in abonnementskosten in 2017, van € 10,- per jaar naar eenmalig € 0,01, heeft geleid tot de grote populariteit en maakt dat de fiets voor veel mensen een toegankelijk en aantrekkelijk alternatief is voor andere vervoersmiddelen. Ze blijven trouwens innoveren. Zo is in het artikel te lezen dat er onder andere wordt gewerkt aan een slim slot dat ervoor kan zorgen dat de fiets met de OV-chipkaart open gemaakt kan worden. Ik gebruik mijn NS-abonnement al jaren ook voor het lenen van een OV-fiets als ik in een andere stad ben en ik ben groot fan! Meer informatie over de OV-fiets vind je op de website van de NS.

Bron foto 3: VDWVMThere are no comments

Add yours