goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #117

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Textiel van gerecyclede PET-flessen bij HEMA

HEMA

PET-flessen worden steeds vaker gerecycled en gebruikt om mooie nieuwe producten te maken. Vorig jaar lanceerde HEMA een set beddengoed gemaakt van gerecyclede PET-flessen en nu introduceren ze een dekbedovertrekset en handdoeken van hetzelfde materiaal! De dekbedovertrekset bevat tot wel veertien PET-flessen en een handdoekenset van vier stuks bevat ruim zes plastic flessen. De producten zijn nu verkrijgbaar bij HEMA.

De RE:CYCLE fiets van Nespresso

RE:CYCLE

Ik ben nooit echt een fan geweest van koffie zetten met koffiecups. Er zijn duurzamere kopjes koffie en al dat afval is zo zonde. Gelukkig zijn er bedrijven die zich inzetten voor het recyclen van deze cups, zoals Nespresso. De koffiecapsules worden namelijk gemaakt van aluminium en dit materiaal is ontzettend goed te recyclen. Nespresso startte het eerste recyclingprogramma al in 1991 en investeert jaarlijks wereldwijd 39 miljoen in het programma. In Nederland werken ze samen met Remondis om de capsules te verwerken. Het aluminium wordt gerecycled en de koffieresten omgezet in biobrandstof en compost. Om de mogelijkheden van recycling te tonen, is Nespresso een samenwerking aangegaan met het Zweedse fiets- en lifestylemerk Vélosophy. Samen hebben ze een fiets gemaakt met gerecyclede aluminium koffiecapsules. De RE:CYCLE fiets is een limited edition: er zijn slechts 1.000 fietsen gemaakt en deze zijn enkel verkrijgbaar op het platform van Vélosophy of te winnen als je als consument jouw gebruikte Nespresso capsules inlevert en de recyclezak voorziet van een wedstrijdsticker. Mooi initiatief!

Vleesvervangers bezig met snelle opmars

vegaburger

Het was deze week overal in het nieuws: vleesvervangers zijn bezig met een snelle opmars én de verkoop van vlees daalt. Dat is natuurlijk ontzettend goed nieuws. Slechts vorige week nog bleek uit een rapport van IPCC dat we ons voedingspatroon drastisch moeten veranderen met het oog op de klimaatverandering. Minder vlees was het advies en gelukkig is die trend al in volle gang bezig. Sinds 2017 is het aantal verkochte vleesvervangers in de supermarkt al met 51 procent gestegen. De verkoop van rund-, varkens- en wildvlees is daarentegen met 9 procent gedaald en ook de verkoop van kippenvlees begint te dalen. Hoera voor de vegarevolutie!

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #117”

  1. Oh, ik heb dat rPET-kussen van HEMA vorig jaar gekocht! Een geweldig initiatief inderdaad, maar ik vind alleen dat de vulling snel samenklontert. Die handdoeken ga ik eens bekijken, want dat klinkt wel erg fijn. Geweldig dat zulke grote bedrijven steeds meer duurzame stappen ondernemen!
    Ik zou zo van deze rubriek, erg hoopgevend. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *