goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #115

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

HEMA vegan groente hotdog

HEMA

Vegetariërs en vegans kunnen steeds beter terecht bij HEMA. Eerder introduceerde het populaire warenhuis al de vegan appeltaart en de vegetarische burger in het assortiment en vanaf nu kun je ook bij HEMA terecht voor een vegan variant van de populaire hotdog. De nieuwe groente hotdog is ontwikkeld door HEMA in samenwerking met chef Moshik Roth van &Samhoud food. De hotdog is 100% plantaardig, bevat geen onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen en is een bron van vezels. De groente hotdog is vanaf nu onder andere verkrijgbaar bij de HEMA op Centraal Station Utrecht, Amsterdam Zuid WTC, Amsterdam Nieuwendijk, Eindhoven Centrum, Almere Stad en Nijmegen Centrum en binnenkort volgen meerdere filialen.

Pride Fishing

homohuwelijk

Dit weekend vindt de Gay Pride plaats in Amsterdam en daarmee ook de Canal Parade. Dit staat altijd garant voor een groot feest met veel liefde, muziek, kleur en festiviteiten. Helaas betekent dit vaak ook een heleboel rommel nadien, zoals bij de meeste grote events het geval is. Daarom organiseert de Plastic Whale Foundation na de Canal Parade op 4 augustus het event Pride Fishing. Dit is een grootschalig plasticvisuitje waarbij een grote groep mensen het water opgaat om het plastic op te vissen dat na het feest is achtergebleven. Na Koningsdag visten ze met bijna 300 mensen 164 grote zakken afval uit de gracht! Plastic Whale heeft als doel de wateren overal ter wereld plasticvrij te maken en dat doen ze onder andere door met zoveel mogelijk mensen te vissen op plastic. Met deze materialen maken ze allerlei nieuwe dingen om te laten zien dat dit plastic wel degelijk economische waarde heeft. Zo hebben ze sloepen van plastic gemaakt en hebben ze onlangs een lijn kantoormeubelen van Amsterdams grachtenplastic gelanceerd. Goed bezig! Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, maar ik wens ze veel plezier en veel succes!

Cube Design Museum presenteert ‘NATURE’

Cube Design Museum

Een museumexpositie waar je kennismaakt met slimme oplossingen om dieren en planten op aarde te beschermen? Daar moet je natuurlijk heen! Tot 19 januari 2020 kun je in het Cube Design Museum in Kerkrade een bezoek brengen aan de expositie ‘NATURE’ waar je een optimistische geluid hoort over onze toekomst. Je maakt kennis met maar liefst 62 slimme oplossingen om de harmonie tussen mens en milieu te herstellen. Zo ontdek je plastic van algen, waterwinning uit mist, inkt van uitlaatgassen en pleisters die plakken als zeeslakken. De expositie is opgedeeld in zeven secties. Iedere sectie toont een andere wijze van (samen)werken met de natuur. Zo wandel je door de secties Understand, Simulate, Salvage, Facilitate, Augment, Remediate en Nurture. De tentoonstelling in gelijktijdig te zien in zowel het Cube Design Museum in Kerkrade als het Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum in New York.

Wegwerpplastic verboden op Caribisch Nederland

plastic

Deze week werd bekend gemaakt dat wegwerpplastic vanaf 2021 verboden worden in Caribisch Nederland. Producten als plastic rietjes, plastic bestek en plastic tasjes zullen vanaf dan niet meer verkocht worden op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het kabinet zal de eilanden een handje helpen door bijvoorbeeld een waterbottelfabriek te bouwen op Saba. De ban zal ook heel goed zijn voor het ecotoerisme op de eilanden.

Rotterdam Vegan Food Guide

De Markthal in Rotterdam

Wil je weten waar je in Rotterdam terecht kunt voor heerlijke vegan maaltijden en snacks? Dan kun je vanaf deze maand de leukste hotspots vinden op de nieuwe Rotterdam Vegan Food Guide. Deze flyer bevat een overzicht van de leukste vegan hotspots in de stad en is verkrijgbaar bij de VVV punten in de stad, maar ook bij de locaties die vermeld staan in de flyer. Heel veel vegan eetplezier gewenst!

Bron foto 4: So Morimoto voor CubeThere are no comments

Add yours