pasta

Mijn 5 favoriete vega foodblogs

Ik ben gek op koken en experimenteren in de keuken met nieuwe ingrediënten en smaken. Dat is niet altijd zo geweest. Ik heb van huis uit weinig meegekregen over gezond en gevarieerd eten. Ik stond bekend als een ‘moeilijke eter’ en vond het door dit label erg eng om nieuwe dingen te proberen. Toen ik echter ontdekte dat ik eigenlijk een heel makkelijke eter ben, en gewoon een hekel heb aan het standaard agv’tje, ging er een wereld voor me open. Tot op de dag van vandaag ontdek ik nog nieuwe gerechten, ingrediënten en natuurlijk nieuwe kookboeken en foodblogs om inspiratie vandaan te halen. Vandaag deel ik mijn favoriete vega foodblogs met jullie. Stuk voor stuk echte aanraders voor liefhebbers van spannende smaakcombinaties, verrassende ingrediënten en gewoon overheerlijk eten!

#1 Green Kitchen Stories

Al jaren een favoriete hier in huis: Green Kitchen Stories. Ik heb alle kookboeken van David Frenkiel en Luise Vindahl in huis, maar ook op hun blog delen ze nog wekelijks heerlijke vegetarische gerechten voor elk moment van de dag. De gerechten zijn altijd gezond en familyproof. Mijn favoriete recepten, die je écht eens moet proberen, zijn:

#2 Half Baked Harvest

Pas dit jaar ontdekte ik het foodblog Half Baked Harvest en vanaf het eerste recept was ik verkocht. Nog wekelijks probeer ik een nieuw recept van het blog van Tieghan uit en ik ben nog nooit teleurgesteld. Ze weet verrassende smaakcombinaties te maken en werkt veel met seizoensgroenten en -kruiden. Ze is gek op kaas, dus dat maakt de recepten op haar blog niet zo geschikt voor vegans. Haar blog is niet helemaal vega, maar er zijn meer dan genoeg vegetarische gerechten te vinden. Mijn favoriete recepten:

#3 Minimalist Baker

Sinds kort is Minimalist Baker niet meer uitsluitend een vegan blog, maar dat mag de pret niet drukken. De recepten op het blog zijn talrijk en allemaal relatief eenvoudig te maken. Je vindt op Minimalist Baker zowel recepten voor baksels als voor maaltijden en deze recepten zitten altijd boordevol groenten. Mijn favoriete recepten zijn:

#4 Wildgroei

Als je houdt van gezond WFPB (whole foods plant-based) eten dan zit je op het prachtige blog van Wildgroei zeker goed! De Belgische Debby en Jeroen delen op hun ontzettend inspirerende Instagramaccount en hun blog fantastische recepten die van groente eten een feestje maken. Mijn favoriete recepten:

#5 The First Mess

Voor heerlijke plantaardige recepten zit je op het blog The First Mess absoluut goed. Laura Wright deelt hier haar vegan recepten die zoveel mogelijk naar het seizoen en met gezonde ingrediënten zijn. Ze heeft ondertussen al een flinke online collectie opgebouwd en ook al haar eerste kookboek uitgebracht. Mijn favorieten zijn:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *