e-bike

5 redenen waarom ik iedereen een e-bike kan aanraden

De strijd om duurzaam vervoer lijkt in volle gang te zijn. Er wordt steeds meer bekend over de schadelijke gevolgen van vliegreizen, de elektrische auto is enorm in opkomst en steeds meer mensen laten vaker de auto staan en kiezen voor een andere vorm van vervoer. Dat kan de trein of de bus zijn, maar ook de e-bike is een steeds populairder alternatief. Dat is ook niet zo gek. De elektrische fiets heeft enorm veel voordelen en maakt fietsen ook gewoon weer leuk!

#1 Een e-bike gaat snel

e-bike

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, moet je bij een e-bike evengoed nog trappen. Maar als je dan trapt, ga je ook wel in razend tempo over de weg. De elektrische aandrijving zorgt ervoor dat je zelfs met tegenwind of tegen een heuvel op met het grootste gemak vooruit komt. Je bent sneller op de plaats van bestemming en met groter gemak dan voorheen.

#2 Het is beter voor het milieu

e-bike

Fietsen is altijd een duurzamere keuze, zelfs elektrisch. Als je voor een elektrische fiets kiest in plaats van de auto, doe je het milieu een groot plezier. Een elektrische fiets veroorzaakt namelijk maar 3% van de CO2 uitstoot van een gemiddelde auto. Daarnaast stoot een e-bike geen fijnstof uit tijdens het rijden. Natuurlijk moet een elektrische fiets wel worden opgeladen, maar zelfs dan is de belasting van een e-bike vele malen minder.

#3 De keuze is reuze

e-bike

Het aanbod aan e-bikes is enorm uitgebreid en voor ieder soort fietser is er wel een elektrische fiets te vinden. Wij hebben zelf al maanden een elektrische bakfiets waar we nog steeds ontzettend gelukkig mee zijn, maar er is zoveel meer keuze. De Sparta M8b is verkozen tot de beste e-bike van het jaar, maar ga je liever voor een racefiets of een tandem, dan zijn zelfs deze typen fietsen tegenwoordig elektrisch verkrijgbaar!

#4 Je wordt er gezond van

e-bike

Fietsen is goed voor de gezondheid, ook op de e-bike. Je bent in de frisse buitenlucht en je krijgt ook nog eens een work-out. Fietsen op een elektrische fiets voelt misschien niet als hard werken, maar je bent evengoed aan het trappen en in beweging. En het is uit onderzoek gebleken dat mensen met een e-bike vaker de fiets pakken. Goed bezig!

#5 Flexibiliteit met de e-bike

e-bike

Met een e-bike geniet je van alle voordelen van de fiets met veel groter reisgemak. Je kunt overal parkeren, moeiteloos door de smalste straten rijden en je vermijd alle files. Maar je kunt wel langere afstanden afleggen en energie besparen tijdens de reis. Met een e-bike combineer je dus het beste van twee werelden. En je neemt de fiets eenvoudig mee op vakantie om ter plaatse makkelijk en duurzaam de omgeving te verkennen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sparta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 2 comments

Add yours
  1. Marije

    Dat is grappig dat je als onderwerp over begint hier,ha,ha,ha. Ik ben blij dat je zegt dat je deze aan raadt! Ik ben deze week helemaal verrast door mijn schoonmoeder die ging een andere e-bike kopen van iemand anders en ik mocht de vorige overnemen.
    Er gaat en ging een enorme last van mijn schouders af. Te eerste het budget had ik er nooit voor om zo’n e-bike te kunnen kopen en ten tweede deze word nooit meer vergoed omdat het particulier gebruik werd zei het WMO. Ik heb zelf namelijk Fibromyalgie en CVS en dat werd zelfs met een fiets met versnellingen te veel om op te fietsen. DUs ik knijp mij. Even elke dag gelukkig dat ik eentje van mijn lieve schoonmoeder mocht over nemen. Tot zo ver van Marije Stuurman.


Post a new comment