transport

Deeleconomie in beeld: PickThisUp

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over PickThisUp

dozen

Heb jij het ook wel eens gehad dat je een deal had gesloten via Marktplaats of een grote aankoop had gedaan, maar moeite had met het regelen van vervoer? Wij hebben jarenlang geen auto gehad en dat was doorgaans geen probleem, maar bij bepaalde aankopen of verhuizingen was het iedere keer weer een uitdaging om spullen van A naar B te verplaatsen. Gelukkig kun je tegenwoordig binnen de deeleconomie ook daar de nodige oplossingen voor vinden. Zo is er het platform PickThisUp: een ophaalservice en bezorgdienst die je in contact brengt met een groot netwerk van vervoerders die toch al onderweg zijn. Wel zo handig én duurzaam!

PickThisUp is in 2015 opgericht door de broers Arjen en Jelmer van der Zee. Met het platform willen ze een duurzame en betaalbare bezorgoplossing bieden voor mensen die geen zin hebben in alle moeite, tijd en kosten die gepaard gaan met reguliere transportbedrijven. PickThisUp is actief binnen Nederland en België en meer dan 1.000 bezorgers zijn actief via het platform. Dit zijn zzp’ers, koeriers, bedrijven én particulieren. Het platform heeft sinds de oprichting al meer dan 10.000 bezorgaanvragen verwerkt.

Hoe werkt het?

stoel

Heb je een bank gekocht via Marktplaats? Of moet er een kast worden verhuisd? Via het platform van PickThisUp kun je vrijblijvend een bezorgaanvraag plaatsen. Hier krijg je vervolgens van de deelnemende vervoerders biedingen op en jij kunt zelf jouw bezorger daaruit kiezen. Door het handige beoordelingssysteem kun je de ervaringen en de beoordelingen van andere gebruikers nalezen zodat je altijd kiest voor een betrouwbare partij. Vervolgens spreek je met de bezorger de verdere details af en heb je er geen omkijken meer naar.

Wil je aan de slag als koerier of bezorger via PickThisUp? Dan kun je op de website een gratis account aanmaken. Je kunt vervolgens reageren op openstaande oproepen, maar je hebt ook de mogelijkheid om je dagelijkse route in te voeren in het systeem. Dan ontvang je vanzelf aanvragen die bij jouw route passen. Heb jij tijd beschikbaar en zin om te rijden? Dan reageer je op de oproep en wie weet wordt jouw aanbod geselecteerd. Je bepaalt zelf de voorwaarden, de prijs en wanneer je beschikbaar bent. Zo verdien je op je eigen voorwaarden in je eigen auto wat extra’s.

Deelnemen?

piano

Wil jij gebruik maken van de diensten van de bezorgers op het platform? Dan kun je een account aanmaken of een oproep plaatsen via de website van PickThisUp. Wil je aan de slag als bezorger en zo wat bijverdienen? Dan kan dat ook via de website.There are no comments

Add yours